Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige så ut til å ha full kontroll, så raknet alt

Bittert bronsetap for kvinnelandslaget i ishockey.

SURT TAP: Sveriges kvinnelandslag i ishockey ledet 2-0 etter to perioder og så ut til å ha full kontroll, men så gikk alt galt. Sveits scoret fire mål på rad, og en svensk redusering i siste minutt kunne ikke hindre sveitsisk 4-3-seier. Foto: EPA/ANATOLY MALTSEV/NTB Scanpix
SURT TAP: Sveriges kvinnelandslag i ishockey ledet 2-0 etter to perioder og så ut til å ha full kontroll, men så gikk alt galt. Sveits scoret fire mål på rad, og en svensk redusering i siste minutt kunne ikke hindre sveitsisk 4-3-seier. Foto: EPA/ANATOLY MALTSEV/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges kvinnelandslag i ishockey hadde OL-bronsen nesten om halsen før Sveits rev den fra dem.

«Damkronorna», som laget kalles, ledet 2-0 etter to perioder og så ut til å ha full kontroll, men så gikk alt galt. Sveits scoret fire mål på rad, og en svensk redusering i siste minutt kunne ikke hindre sveitsisk 4-3-seier.

Sverige dominerte første periode stort, vant skuddstatistikken 10-1 og tok ledelsen da lagets yngste Michelle Löwenhielm overlistet Florence Schelling med et backhandskudd.

Sveitserne spilte seg inn i kampen i 2. periode, men Erica Udén Johansson doblet Sveriges ledelse i slutten av perioden.

I pausen må sveitserne ha gjort noe lurt, eller svenskene begynt å tenke at dette var avgjort. Iallfall bikket alt sveitsernes vei.

Sara Benz reduserte etter en markeringsmiss, Phoebe Stanz utlignet i overtall, og Jessica Lutz scoret ledermålet 6.17 minutter før slutt bak en sjanseløs Valentina Lizana Wallner i målet.

Sverige tok ut keeper mot slutten, men 15-årige Alina Müller satte 4-2 i tomt bur. Pernilla Winbergs scoring 44 sekunder før slutt ble mager trøst.

Det er første gang et annet land enn Canada, USA, Sverige og Finland tar OL-medalje i ishockey for kvinner.

- Det er en fantastisk følelse. Det er forbløffende at vi kunne komme tilbake etter 0-2, sa Müller, som er tredje yngste ishockeyspiller i OL noensinne.

Sverige trodde på sin første mesterskapsmedalje siden VM-bronsen i 2007, men må nå vente til VM på hjemmebane neste år for å kunne bryte tørken.

(NTB)

Hele Norges coronakart