EN FRYKTET MANN: Milorad Mazic, her fra årets kvartfinale i Champions League, har hatt en tendens til å havne i fokus i mesterskap. Mandag dømmer den serbiske dommeren Sverige. <br>Foto: AP /Christophe Ena/ NTB Scanpix
EN FRYKTET MANN: Milorad Mazic, her fra årets kvartfinale i Champions League, har hatt en tendens til å havne i fokus i mesterskap. Mandag dømmer den serbiske dommeren Sverige.
Foto: AP /Christophe Ena/ NTB ScanpixVis mer

Sverige skjelver før Irland-kampen: - VMs dårligste dommer dømmer Sverige

(Dagbladet): Milorad Mazic er dommeren ingen vil ha, skal man tro avstemmingen etter Brasil-VM for to år siden.

Ifølge Aftonbladet stemte 81 prosent av 110 000 mennesker på Mazic som den verste dommeren i VM. Iran skrev blant annet et to sider langt klagebrev til Fifa om Mazic, der de oppfordret det internasjonale fotballforbundet om å velge dommerne med omhu for ikke å «krenke nasjoner».

Frykter nivået

Mandag spiller Sverige mot Irland, og nettopp Mazic er satt opp som dommer i det som sannsynligvis er en avgjørende gruppespillskamp for begge nasjoner.

- Det er viktig for Blågult å få en bra start med tanke på at Italia og Belgia venter senere i EM, men spillerne bør være litt urolige over dommernivået i kampen, skriver Aftonbladet i dag, og slår fast:

- VMs dårligste dommer dømmer Sverige.

Iran og Malmö

Irans landslagssjef, Carlos Queiroz, var ikke nådig etter å ha blitt snytt for en soleklar straffe mot Argentina i Brasil-VM, bare for å tape på overtid etter et Lionel Messi-mål.

- Spørsmålet er om han kommer til å sove i natt. Eller om han kommer til å sove noensinne, sa Queiroz om Mazic.

Likevel er det ikke bare dårlige vibrasjoner rundt svensker og Mazic. Da Åge Hareides Malmö slo ut Celtic i Champions League-kvaliken, var det også Mazic som dømte.

Da var det Ronny Deilas Celtic som ble snytt.

- Dommeren er i ferd med å gjøre dette til en parodi, og hvis ikke UEFA har bedre dommere, så må de bare legge ned denne typen kamper, for nå er det i ferd med å bli pinlig i Malmö, raste TV 3's Jan Åge Fjørtoft. .