Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige skjelver før OL-kvaliken - Norges spiss har 39 mål på 23 kamper

Ada Hegerberg (20) scorer mest i Europa. De norske fotballjentene har spissen alle de andre drømmer om.

EN NORSK MÅLMASKIN: Det er slik vi liker å se Ada Hegerberg, i gang med feiringen etter enda en scoring. Og at jente er i form er det ingen tvil om. I sin siste kamp for Lyon før OL-kvalifiseringen, en match hun egentlig ikke skulle spille, ble hun byttet inn etter 55 minutter og scoret to mål med en gang. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
EN NORSK MÅLMASKIN: Det er slik vi liker å se Ada Hegerberg, i gang med feiringen etter enda en scoring. Og at jente er i form er det ingen tvil om. I sin siste kamp for Lyon før OL-kvalifiseringen, en match hun egentlig ikke skulle spille, ble hun byttet inn etter 55 minutter og scoret to mål med en gang. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

ROTTERDAM (Dagbladet.no): Ada Hegerberg er alle fotballjenters målmaskin. På 23 kamper for sin franske arbeidsgiver Lyon (16 seriekamper, fire i champions League og tre cupkamper) har hun et målsnitt på 1,7 scoring per kamp.

Og slikt gir inntrykk og skaper en smule defensiv frykt selv for laget som er selvoppnevnte favoritter og best ranket på FIFA-rankingen inn mot OL-kvalifiseringen.

Det er mulig de ikke liker å høre det, men Sveriges fotballjenter skjelver i blågult bare ved tanken på Norges superspiss.

I helgen fikk Ada Hegerberg fri da Lyon møtte 2. divisjonslaget Dijon i den franske cupen. Eller for å være helt presis - hun slapp å starte kampen.

- Treneren var grei mot meg og sa jeg kunne samle overskudd til kampene her i Nederland, sier Ada til Dagbladet.

Etter 55 minutter var han ikke grei mer.

Leverer Lyon ledet riktignok 1-0, men var ikke komfortable og sikre på seier og avansement. Derfor henvendte treneren seg til Ada Hegerberg. Og etter bare få minutter var Frankrikes beste kvinnelag tre mål opp.

Etter to scoringer av Norges landslagsspiss.

Sverige beste spiss, Lotta Schelin, var spilleren som ble byttet ut da Ada Hegerberg kom inn. Hun leverte ikke. Det var derfor den norske jenta måtte spille de siste 35 minuttene.  For i Lyon er man sikre på en ting.

Ada Hegerberg leverer.

- Hun (Lotta Schelin) spilte over et kvarter mer enn meg, men scoret ikke, smiler Ada Hegerberg. - Vi har overtaket nå.

Sverige bør være redde Landslagstrener Roger Finnjord liker det han ser av Norges jenter under oppkjøringen her i Nederland.

Det er ingen veldig stor svekkelse at en litt kamprusten Isabell Herlovsen har hatt et par eksamensdager hjemme i Norge, og derfor kommer til Nederland først i dag. Eller at Trine Rønning må trenes forsiktig og ikke kan være med på all aktiviteten. For på topp har vi Ada Hegerberg sammen med Caroline Graham Hansen.

Og finner Roger Finnjord ut at Rønning ikke er skarp nok til åpningskampen mot Sverige har han fire gode kandidater ved siden av kaptein Maren Mjelde.

Ada Hegerberg gjør alltid mye ekstra arbeid få treninger. Hun går ikke av et treningsfelt før hun har fullført sitt program. Og i går handlet det om å skyte ballen i mål fra alle mulige vinkler og posisjoner.

Og hun traff mye.

- Jeg er ikke redd for de der framme, det skal nok bli fint skal du se, sier finnmarkingen Roger Finnjord.

- Det er Sverige som skal være redde for de der framme.