Håndball-VM

Sverige snudde mareritt til VM-semifinale

De svenske håndballjentene har gått fra åpningskrise til storsuksess i VM. Etter 26-23 over Danmark tirsdag venter semifinale for Sverige.

GULBLÅ TRIUMF: Sveriges Hanna Blomstrand (foran) i duell med Danmarks Stine Bodholt Nielsen. Foto: NTB Scanpix
GULBLÅ TRIUMF: Sveriges Hanna Blomstrand (foran) i duell med Danmarks Stine Bodholt Nielsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svenskene så ikke mye ut for verden da laget tapte 30-33 for Polen i VM-premieren. Da hang jobben til trener Henrik Signell i en meget tynn gulblå tråd.

Men ting kan snu på nesten uforståelig vis i idretten. Sverige har vunnet alle sine seks kamper siden åpningsnederlaget.

Sverige senket Norge 31-28 og ble gruppevinner. Deretter slo svenskene Slovenia lett i åttedelsfinalen. Danmark ble tatt bare på farten.

Svenskene er klar for sin første semifinale i mesterskap siden EM 2010. Da gikk de til finale der de tapte klart for Norge.

Hva så med Danmark? De presterer meget bra på ungdoms- og juniornivå, men sliter fryktelig tungt med å få opp internasjonale klassespillere når de blir seniorer.

Tirsdag var Danmark egentlig uten sjanse mot Sverige selv om det jevnet seg ut helt mot slutten. Danskene hang etter fra 20 minutter og inn.

Danmark har ikke vunnet en internasjonal tittel siden OL-gullet i Aten i 2004. Det er en titteltørke på over 13 år.

Får trener Klavs Bruun Jørgensen fortsette etter VM?

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer