Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige søker OL - igjen

Vil ha vinter-OL 2014 i Östersund.

Sveriges olympiske komité (SOK) har bestemt seg for å jobbe videre med en søknad om å få vinter-OL i 2014.

I begynnelsen av 2005 vil en formell søknad være klar til å leveres Den internasjonale olympiske komité (IOK) i Lausanne.

Får Sverige lekene, skal de gå i Östersund og Åre. Det er sjuende gangen svenskene søker om et vinter-OL. Aldri har et vinter-OL gått på svensk snø. Sist gang svenskene arrangerte et OL, var så langt tilbake som i 1912, da sommerlekene gikk i Stockholm.

Svenskene lengter desperat etter å arrangere vinter-OL. Seks ganger har «söta bror» søkt lykken. Hver gang har Den internasjonale OL-komiteen valgt en annen søkernasjon:

  • Det startet i 1984 da Göteborg/Åre ikke nådde opp. Sarajevo (Jugoslavia) fikk vinter-OL etter tett kamp med japanske Sapporo.
  • Fire år senere kom Falun/Åre til kort mot Calgary (Canada). I 1992 fikk Albertville (Frankrike) vinter-OL med 51 stemmer. Sofia fikk 25, mens svenskene måtte nøye seg med fattige ni stemmer.
  • Enda verre var det at Lillehammer fikk retten til å arrangere vinter-OL i 1994. Svenskene hadde store forhåpninger til Östersunds søknad, men fikk seg et stort sjokk da valgresultatet ble klart rett før Seoul-OL i 1988 åpnet. Lillehammer og Norge vant nemlig omkampen med 45 mot 39 stemmer.
  • Östersund lyktes heller ikke med søknadene for 1998 og 2002. Nagano (Japan) sikret seg lekene i 1998, mens Salt Lake City (USA) med 54-14 i stemmer sikret seg vinter-OL i 2002.

    (NTB)

VERDENSCUPRENN i ÖSTERSUND IKKE NOK:</B> Svenskene vil ha OL.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media