Sverige-stjerna gir seg etter VM-tapet

- Jeg har erkjent belastningen.

GIR SEG:  Kim Andersson (t.v.) gir seg. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG: Kim Andersson (t.v.) gir seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Uten Kim Andersson på banen ble det tungt for Sveriges håndballherrer i VM-åttedelsfinalen mot Polen. Etter kampen takket stjernespilleren for seg.

Skulderskadde Andersson hadde håp om å rekke kampen mot polakkene, men ble avskrevet helt på tampen. Han forklarte at 20-24-tapet gjorde «vondt helt inn til margen».

- Dette var den siste landskampen, sa Andersson til Aftonbladet.

- Jeg har sagt det tidligere, men ett sted må jeg klatre av dette toget. Mest av alt har jeg erkjent belastningen. Skulderen holdt ikke, utdypet Andersson overfor Kanal 5.

Polsk sluttspurt Sverige ledet 11-10 til pause, men klarte ikke å sikre kvartfinalebillett i Qatar-VM. Begge lagene startet krampaktig foran glisne tribuner i Doha, men de polske herrene skulle altså stikke av med seieren til slutt.

Lagene fulgte hverandre til 15-15, da det var et kvarter igjen på kampuret, men så forsvant svenskenes håp. Polen-keeperen Slawomir Szmal reddet mange skudd, og Sverige måtte dessuten spille med fire mot seks på grunn av utvisninger mot slutten.

Tysk seier Polen møter Kroatia i kvartfinalen. Der skal også vertsnasjonen Qatar møte Tyskland, som enkelt tok seg av Egypt med 23-16-triumf i sin åttedelsfinale mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.