GIR SEG:  Kim Andersson (t.v.) gir seg. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG: Kim Andersson (t.v.) gir seg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sverige-stjerna gir seg etter VM-tapet

- Jeg har erkjent belastningen.

 Uten Kim Andersson på banen ble det tungt for Sveriges håndballherrer i VM-åttedelsfinalen mot Polen. Etter kampen takket stjernespilleren for seg.

Skulderskadde Andersson hadde håp om å rekke kampen mot polakkene, men ble avskrevet helt på tampen. Han forklarte at 20-24-tapet gjorde «vondt helt inn til margen».

- Dette var den siste landskampen, sa Andersson til Aftonbladet.

- Jeg har sagt det tidligere, men ett sted må jeg klatre av dette toget. Mest av alt har jeg erkjent belastningen. Skulderen holdt ikke, utdypet Andersson overfor Kanal 5.

Polsk sluttspurt Sverige ledet 11-10 til pause, men klarte ikke å sikre kvartfinalebillett i Qatar-VM. Begge lagene startet krampaktig foran glisne tribuner i Doha, men de polske herrene skulle altså stikke av med seieren til slutt.

Lagene fulgte hverandre til 15-15, da det var et kvarter igjen på kampuret, men så forsvant svenskenes håp. Polen-keeperen Slawomir Szmal reddet mange skudd, og Sverige måtte dessuten spille med fire mot seks på grunn av utvisninger mot slutten.

Tysk seier Polen møter Kroatia i kvartfinalen. Der skal også vertsnasjonen Qatar møte Tyskland, som enkelt tok seg av Egypt med 23-16-triumf i sin åttedelsfinale mandag.

Tyskerne ledet komfortabelt 12-8 til pause, men ga seg ikke med det. Keeper Carsten Lichtlein bidro sterkt til at det ble med 16 baklengsmål.

Senere mandag spilles åttedelsfinalene Frankrike - Argentina og Island - Danmark. (©NTB)