Sverige stoler på dommeren Norge slaktet

- Arrogant, mente Carew.

SALZBURG (Dagbladet.no): Sverige åpner EM mot de regjerende mestrene Hellas i Salzburg i kveld, og frykter at det skal gå hardt for seg.

- Hellas spiller bevisst tøft ettersom de vet at motstanderne har vanskelig for å utnytte frisparkene de får. Grekerne er så sterke i luftrommet at de regner med å vinne innleggene mot deres straffeområde, sier svenskenes Hellas-spion Thomas Lyth til Aftonbladet.

Svenskenes kaptein Fredrik Ljungberg, som atpåtil spiller med beskyttelse og smertestillende, sier han ikke er spesielt redd for gresk juling.

- Vi stoler på dommeren, men om han ikke gjør jobben sin får vi vel forsøke å påvirke ham på en eller annen måte, sier Ljungberg.

Lot Hellas «ta» Carew

Vel, lykke til, «Ljungan». Sveitsiske Massimo Busacca har nemlig dømt grekerne før.

Han ledet 2-2 kampen mellom Norge og Hellas på Ullevaal i september i fjor, og var ikke akkurat av det strenge slaget.

John Carew fortalte etter kampen at han aldri har opplevd så mye holding.

LOT GREKERNE SLIPPE UNNA: Massimo Busacca slo aldri ned på den voldsomme holdingen fra de greske spillerne i kampen på Ullevaal i fjor høst. Her er det John Arne Riise som protesterer, uten at Busacca tar ham helt på alvor. I kveld dømmer han Sverige-Hellas. Foto: AFP
LOT GREKERNE SLIPPE UNNA: Massimo Busacca slo aldri ned på den voldsomme holdingen fra de greske spillerne i kampen på Ullevaal i fjor høst. Her er det John Arne Riise som protesterer, uten at Busacca tar ham helt på alvor. I kveld dømmer han Sverige-Hellas. Foto: AFP Vis mer

Norges spiss tok tidlig kontakt med Busacca for å gjøre ham oppmerksom på problemet, men følte ikke at det hjalp.

- Jeg oppfattet dommeren som litt arrogant, sa Carew.

Carew tok igjen

Det endte med at Carew tok saken i egne hender og ga juling tilbake. Da han stanget inn 1-1, lå grekerne strødd rundt ham i feltet.

- Hvis ikke jeg får bruke henda litt i dag, hva skulle jeg gjort da? Jeg klarte å lure dem en gang, og det holdt til scoring. Men vi kunne dratt dem ned fire-fem ganger og scoret uten at det ville vært urettferdig, sa Carew.

Så Sverige må kanskje adoptere Carews hard-mot-de-harde-holdning om de skal senke Hellas i kveld.

Men kvelden kan bli tøff for Ljungberg, som akkurat er friskmeldt.

Spiller på sprøyter

Sverige stoler på dommeren Norge slaktet

Han har slitt med ribbeinsskade siden slutten av april, da han fikk et utrivelig møte med knottene til Newcastle-stopper Steven Taylor. Resultatet for West Ham-spilleren var en flenge i brystet og ribbeinsskade.

Da Ljungberg møtte pressen sammen med landslagssjef Lars Lagerbäck i går, forsikret han om at han var helt klar for EM, men for sikkerhets skyld vil han fortsette å spille med spesialbeskyttelsen som blir beskrevet som et leggskinn for brystet.

I tillegg vil han ta smertestillende medisiner før kamp - selv om han slett ikke er sikker på om han trenger det.

- Så er jeg på den sikre siden i fall jeg ville komme til å få vondt, sier Ljungberg.

Sjansen er definitivt tilstede. Og det er ikke sikkert det hjelper å sladre til Massimo Busacca.

<B>FØLTE SEG SNYTT:</B> John Carew mente Norge kunne dratt ned grekerne 4-5 ganger og scoret, uten at det ville vært urettferdig.
<B>STOLER PÅ DOMMEREN:</B> Fredrik Ljungberg.
<B>ULLEVAAL-BILDER HAR SKREMT SVENSKENE:</B> Et bilde som viser hvordan 4-5 norske spillere blir regelrett holdt fast på dødballer har blitt en snakkis i Sverige. Her fra en annen dødballsituasjon.