Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge på pallen i tåkestafett

Sverige tåkefyrster i Oberhof - Norge på pallen

Norge tok tredjeplassen, slått med nesten 2.05 minutter.

TÅKE: Herrestafetten i Oberhof ble sterkt preget av mye tåke og vind. Foto: Martin Schutt/dpa via AP/NTB Scanpix
TÅKE: Herrestafetten i Oberhof ble sterkt preget av mye tåke og vind. Foto: Martin Schutt/dpa via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ujevne forhold med tåke og vind på standplass gjorde stafetten til en svært så utfordrende for utøverne. Det så lenge ut som en ren parodi av et skiskytterrenn, og de IBU-ansvarlige var hele tiden i samtaler om en mulig avlysning.

Sverige vant mennenes tåkestafett i skiskyting i tyske Oberhof med 1.10 minutter foran Italia.

Det var svenskene med Martin Ponsilouma, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson og Fredrik Lindström som taklet forholdene best. Laget hadde en strafferunde og brukte ni ekstraskudd og vant med Italia på annenplass.

Thomas Bormolini, Lukas Hofer, Dominik Windisch og Thierrey Chenal gikk på det italienske laget. De hadde to strafferunder og elleve ekstraskudd.

Nordmennene måtte totalt ut i tre strafferunder og brukte 14 ekstraskudd.

Bom på bom

Vetle Sjåstad Christiansen ledet ut fra første liggende skyting. Han tapte litt på runden og måtte bruke ett ekstraskudd på stående og gikk på tredjeplass bak Russland og Belgia.

Henrik L'Abée-Lund måtte ut i to strafferunder etter å ha brukt alle tre ekstraskuddene sine. Det var mye bomming ettersom tåke var blitt tettere og tettere og Norge vekslet på annenplassen bak Belgia, som overraskende var i teten. Avstanden var på hele 1.07 minutter.

Nordmannen måtte bruke to ekstra skudd på stående og vekslet 27 sekunder bak. Italia og Sverige hadde også tatt seg forbi Norge.

Lars Helge Birkeland brukte alle tre ekstraskuddene og måtte ut i en runde. Italia og Sverige skjøt derimot mye bedre og Birkeland gikk ut 1.02 bak ledende Italia. Det var fortsatt svært varierende forhold på standplass hvor tåken kom og gikk.

Ny sjanse neste helg

På stående skyting måtte nordmannen bruke ett ekstraskudd, men gikk ut på tredjeplassen, 1.29 bak Italia. Han vekslet med Tarjei Bø, 1.41 bak Italia, og 38 sekunder bak Sverige på annenplass.

Storebror Bø måtte bruke to ekstraskudd på både den liggende og den stående skytingen, men klarte å holde de andre lagene bak seg inn mot mål.

Neste stafett før OL går i Ruhpolding neste helg. Da stiller trolig Norge med toppet lag. Det vil si at også Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen går. Ole Einar Bjørndalen har heller ikke gått seg ut av kampen om en plass på stafettlaget, selv om han ble vraket til søndagens stafett.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!