Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige taklet inn i innbytter- boksen og ut av OL

Norges overmenn for sterke for Tre Kronor også.

MESTERNE ER UTE: Her blir Henrik Tallinder ble sendt over vantet og inn i innbytterboksen av kjempen Zdeno Chara. Sverige er slått ut og klarte ikke forsvare OL-gullet fra Torino. Foto: AFP
MESTERNE ER UTE: Her blir Henrik Tallinder ble sendt over vantet og inn i innbytterboksen av kjempen Zdeno Chara. Sverige er slått ut og klarte ikke forsvare OL-gullet fra Torino. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sverige - Slovakia 3-4.

De svenske iskrigerne håpet på norsk motstand i OL-kvartfinalen, men Roy Johansens menn måtte gi tapt for Slovakia i går. Sverige led samme skjebne i morgentimene, norsk tid.

Sverige hadde en ekstra hviledag før kvartfinalen, siden slovakene måtte ut i omspill mot Norge. De slovakiske gutta hadde likevel nok av krutt i både skøyter, skudd og taklinger.

Det så vi da Henrik Tallinder ble sendt over vantet og inn i innbytterboksen av kjempen Zdeno Chara mot slutten av førsteperioden.

- En real takling, sa SVT-kommentator Staffan Lindeborg.

Kjempestart for SlovakiaEtter en målløs førsteperiode scoret Slovakia to kjappe i den andre, noe som førte til at svenskene våknet. Første reduserte Patric Hörnqvist og så utliknet Henrik Zetterberg drøyt halvsekundet etter.

- Vi jobbet bra for å få to mål, men det var to drittmål. Vi hadde litt flaks og det har vi ikke hatt tidligere, sa Peter Forsberg ifølge Expressen.

Men så slo Slovakia tilbake, med 47 sekunder igjen av midtperioden.

- Synd at de fikk den scoringen, men nå får vi rette opp i dette og vinne kampen, sa Forsberg før den siste perioden.

Slik gikk det derimot ikke. Ni minutter inn i den avgjørende omgangen økte Tomas Kopecky den slovakiske ledelsen, og Sverige klarte aldri å hente dem inn igjen. Daniel Alfredsson reduserte riktignok bare halvminuttet etter, men det ble bare et magert trøstemål.

Stor skuffelse
Dermed er Tre Kronor slått ut av OL, og de klarte ikke forsvare gullmedaljene de tok i Torino for fire år siden.

UTSLÅTT: Henrik Lundqvist slipper inn slovakenes førstemål, scoret av Marian Gaborik (ikke på bildet). Foto: REUTERS
UTSLÅTT: Henrik Lundqvist slipper inn slovakenes førstemål, scoret av Marian Gaborik (ikke på bildet). Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg er veldig skuffet. Dette er en kamp vi skulle vunnet, men det ble for mange utvisninger på oss. Det drepte kampen, sier Henrik Sedin til SVT.

Ifølge NTB er de svenske avisene svært kritiske til måten gullhåpet ble slått ut på:

«Fiaskot. Tre Kronor utslaget i morse», skrev Expressen.se. De rettet spørsmålet «skal Bengt-Åke Gustafsson gå av umiddelbart» til sine lesere. Eksperten Mattias Ek menter Pär Mårts bør lede laget i VM.

Konkurrenten Aftonbladet.se var ikke mindre oppgitt over blågul fiasko. «Utslagna. Tre Kronor föll i kvartsfinalen», skrev de. Kommentator Mats Wennerholm konkluderte med at det er «Dags för Bengan att lämna». Johan Esk i Dagens Nyheter mente at «Tre Kronor ikke bare tapte kampen mot Slovakia, men også mot seg selv».

Svenska Dagbladet skrev «Här spricker drömmen». Der var imidlertid spørsmålet om det var fisko eller tross alt godkjent, for Tre Kronor. Sveriges Television derimot konkluderte med «Tre Kronors OS-fiasko», og konkluderte med at drømmen om nok et OL-gull gikk i knas mot Slovakia.

Canada knuste RusslandHjemmefavorittene Canada hadde ikke slått Russland i en OL-kamp på 40 år, men knuste i natt russerne 7-3. De pepret målet til stjernekeeper Jevgenij Nabokov helt fra start, og i første periode fløy fire av 21 skudd i nettet bak ham, skriver NTB. Nabokov ble tidlig skjelven, og fire minutter inn i annen periode sto det 6-1 på lystavla. Resten av kampen ble en transportetappe.

- Vi føler alltid press når vi spiller hjemme, det er bare slik det er. I dag brukte vi det til å få ekstra energi, sier Sidney Crosby.

Slovakia møter Canada i den ene semifinalen, mens USA og Finland kjemper om den andre finaleplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!