Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sverige tar ingen langrennsgull i OL

Svenskene avskrives av egen ekspert.

FORBLIR DET MINNER? Én måned før OL i Sotsji starter står det dårlig til med de fleste svenske gullhåpene i langrenn.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
FORBLIR DET MINNER? Én måned før OL i Sotsji starter står det dårlig til med de fleste svenske gullhåpene i langrenn. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Med én måned igjen til første langrennsøvelse i Sotsji-OL, kan svenskenes håp til nasjonens langrennshelter oppsummeres slik: Døende.

«Dessverre, det blir ingen langrennsgull i Sotsji», skriver den svenske avisa Expressens langrennskommentator, Tomas Pettersson, og begrunner det med alle problemene de svenske toppløperne har hatt denne sesongen.

Så langt er det bare Charlotte Kalla som har levert jevnt og trutt for svenskene denne sesongen. I tillegg viste Hanna Eriksson lovende form da hun vant sprinten i Oberhof i Tour de Ski.

Usikker Olsson
Etter en aldeles formidabel treningssommer har nemlig svenskenes sikreste gullkort, Johan Olsson, møtt veggen i form av sykdom og skader både en og to ganger denne vinteren. På toppen av det har han skadet ribbeina under trening like etter jul.

Nå er ikke Olsson en gang sikker på at han kommer til å reise til OL.

- Jeg kan ikke gi noe svar om OL akkurat nå, skrev Olsson på bloggen sin, og beskrev sesongen som den verste i hele sin karriere.

I ski-VM i Val di Fiemme i februar i fjor, vant Olsson femmilsgullet etter en av de råeste langrennsoppvisningene som noengang er levert i et mesterskap.

Ikke super han Hellner
I tillegg har ankermannen og Petter Northugs erkerival Marcus Hellner slitt voldsomt. Hellner sto over Tour de Ski for å spare seg til OL, men i Skandinavisk Cup forrige helg ble han slått ut i kvartfinalen i sprinten, ble nummer åtte på favorittdistansen 15 kilometer klassisk (slått av seks nordmenn), og nummer sju på 15 kilometer fristil.

Det er en drøy femmil unna der han skal være om han vil ha edelt metall i OL.

- Det kjennes ikke helt supert ut, jeg har ikke riktig fart i kroppen. Jeg håper jeg har noen gir til, sa Hellner til Nordbottens-Kuriren etter løpene i Piteå.

Dermed sitter Sverige igjen med ett eneste individuelt håp i Kalla. Og som alle vet møter også hun formidabel motstand i OL.

- Å forlange at Charlotte Kalla skal komme hjem med et individuelt gull, er noe helt annet enn å forvente at hun kommer hjem med en medalje eller to. Vinner hun gull ville det rett og slett vært sensasjonelt, skriver Pettersson.