FORTSATT SELVTILLIT: Barcelonas Zlatan Ibrahimovic tror det svenske landslaget elleve spillere på nivå med ham selv for å kunne kjempe om medalje i et mesterskap. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO
FORTSATT SELVTILLIT: Barcelonas Zlatan Ibrahimovic tror det svenske landslaget elleve spillere på nivå med ham selv for å kunne kjempe om medalje i et mesterskap. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGOVis mer

- Sverige tar medalje når vi har elleve spillere som meg

Men Zlatan tviler på comeback.

||| (Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic har hatt en tung sesong. Mens Barcelona-suksessen lot vente på seg, vant de gamle kompisene i Inter rubbel og bit i Italia og Europa.

Men tro ikke at den høyreiste spissen har mistet selvtilliten av den grunn.

I et ferskt intervju med det svenske magasinet Café snakker han ut som sitt nei til landslaget og hva som må til for at VM-tilskuerne Sverige igjen skal kjempe med de største.

Trenger elleve utgaver av Zlatan
- For å ta medalje i de store mesterskapene kreves det elleve spillere som Zlatan og det har ikke Sverige, ikke nå. Kanskje kommer det en gang, sier spissen ifølge Expressen.

28-åringen mener det må skje en mentalitetsendring for at Sverige skal få frem spillere av høyere klasse.

- Vi må tenke på en ny måte og kvitte oss med janteloven, sier Zlatan — som selv aldri har latt seg temme av de som eventuelt har etterlyst mer ydmykhet og konformitet etter svensk mønster.

SATT PÅ VENT: Landslagssjef Erik Hamren vil gjerne ha Zlatan med på laget, men må foreløpig smøre seg med tålmodighet.
Foto: Jonas Ekstrômer / Scanpix
SATT PÅ VENT: Landslagssjef Erik Hamren vil gjerne ha Zlatan med på laget, men må foreløpig smøre seg med tålmodighet. Foto: Jonas Ekstrômer / Scanpix Vis mer

Har ikke motivasjon
Landslagssjef Erik Hamrén skal etter planen samtale med Zlatan i sommer i håp om å få superstjernen til å bidra i EM-kvalifiseringen som tar til etter ferien.

Spissen har åpenbart fortsatt drømmer om landslagssuksess, men heller også kaldt blod i årene på de som skulle ta et comeback for gitt.

- Å ta medalje for Sverige hadde vært uslåelig, men dersom jeg føler meg som nå kommer jeg ikke til å spille på landslaget. Jeg har ikke motivasjon, og uten motivasjon gjør man ingen nytte for seg, sier Barca-angriperen.

Aftonbladet skriver i dag at Barcelona i tillegg til David Villa også ønsker seg Valencia-angriper Juan Mata. En overgang vil koste 200 millioner kroner og skal foutsette at Zlatan blir solgt i sommer.

JUBELGUTT: Zlatan feirer seriegullet sammen med Leo Messi. Det spekuleres nå i om Zlatan er på vei bort etter at David Villa er kjøpt fra Valencia. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
JUBELGUTT: Zlatan feirer seriegullet sammen med Leo Messi. Det spekuleres nå i om Zlatan er på vei bort etter at David Villa er kjøpt fra Valencia. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Vis mer