- Sverige tar oss seriøst, og vil være klare for oss

Mye er på spill før kveldens kamp mot svenskene.

KLAR FOR KAMP: Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) og Martin Røymark feirer scoring mot Danmark. Tollefsen håper han og lagkameratene får nye sjanser til å juble mot svenskene. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP: Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) og Martin Røymark feirer scoring mot Danmark. Tollefsen håper han og lagkameratene får nye sjanser til å juble mot svenskene. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB ScanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Det er to lag med press på seg som møtes til kamp i Globen onsdag kveld.

Sverige har kommet skjevt ut i VM på hjemmebane, og med tap for Norge kan faktisk marerittet bli en realitet: Å ikke kvalifisere seg for kvartfinalen.

Det er langt fra like mye press på Roy Johansens spillere, men laget er fullt klar over at Sveits' fantastiske VM har snudd gruppespillet på hodet.

Slik stillingen er nå kan Norge bli nødt til å slå Sverige eller Tsjekkia, i tillegg til Hviterussland og Sveits, for å gjenta suksessen fra de to siste VM.

- Ja, det vet vi. Vi må ta de lagene som er antatt dårligere enn oss på rankingen, så klarer vi forhåpentligvis å ta Sverige eller Tsjekkia, sier kaptein Ole-Kristian Tollefsen (29) til Dagbladet.

- Mange å passe seg for Han og Marius Holtet (28) var suspendert da Norge ble rundspilt av Canada tirsdag kveld.

- Det var ikke spesielt morsomt å følge kampen fra tribunen, sier 29-åringen.

Tollefsen spiller til daglig i svenske Färjestad, og kjenner de fleste av spillerne på «Tre Kronor» godt.

- Det er et bra lag vi møter. Det har veldig mange gode spillere fra Eliteserien, og en del NHL-spillere som er gode målscorere, så det er mange å passe seg for.

Må eliminere feil For to år siden var Tollefsen med da Norge sjokkerte Sverige og slo dem i VM-åpningen i Slovakia. I fjorårets VM vant Sverige 3-1 etter en relativt jevn kamp. Backen sier de siste års framgang har gitt Norge respekt i Sverige, og at de ikke kommer til å bli undervurdert.

- Nei, de tar oss seriøst nå. Vi har vært i kvartfinalen de siste åra, og vi slo dem i Slovakia for to år siden. De vet at vi er på vei opp, og kommer til å være klare for oss. De har heller ikke spilt spesielt bra, så de er nok litt forbanna.

Skal Norge ha en sjanse i kampen, er de nødt til å legge bort feilene som kostet flere mål mot Canada.

- Vi må spille vårt spill. Vi må være tette i midtsonen og ikke gi dem for mye rom. Mot Canada tapte vi for mange dueller langs vantet, og ga bort pucken for mye. Det må vi eliminere.

Utsolgt i Globen Landslagssjef Roy Johansen har tatt norsk hockey til nye høyder de siste åra. Han sier begge lags rolle er klar på forhånd.

- Sverige er store favoritter, det er det ingen tvil om. De er en av favorittene til å vinne VM, mens vi er en underdog. Men, vi har klart det før, og må ha tro på det. Vi må vite hva vite hva vi skal være gode på, og hva som kjennetegner oss som lag.

På forhånd er det meldt at kveldens kamp er utsolgt. Det kommer med andre ord til å bli trykk i Globen, og jo lenger Norge holder Sverige unna, jo mer frustrerte kan publikum bli.

- Det perfekte scenarioet er å holde kampen til 0-0 i to perioder, og så avgjøre like før slutt, sier Tollefsen og ler.