Sverige slo Danmark etter ekstaomganger

Sverige til finale etter dramatiske ekstraomganger

Sverige møter Spania i EM-finalen i håndball etter en uhyre jevn og dramatisk semifinale mot Danmark fredag. Kampen endte 35-34 etter ekstraomganger.

TIL FINALEN: Sverige slo Danmark og er dermed klar for EM-finalen. Det måtte ekstraomganger til for å skille lagene. Foto: REUTERS/Marko Djurica
TIL FINALEN: Sverige slo Danmark og er dermed klar for EM-finalen. Det måtte ekstraomganger til for å skille lagene. Foto: REUTERS/Marko DjuricaVis mer

Sverige hadde initiativet gjennom store deler av kampen og så ut til å hale finalebilletten i land allerede etter ordinær tid. I siste sekund utlignet imidlertid Lasse Svan Hansen til 28-28 for Danmark og sendte kampen ut i forlengning.

Der festet svenskene tidlig et nytt lite grep og ledet 31-30 etter at de første fem minuttene var unnagjort. Danskene forsøkte å kjempe seg tilbake i kampen, men lyktes ikke med et nytt mirakuløst comeback.

Dermed fortsetter det relativt unge og umeritterte svenske laget å overraske i Kroatia. De færreste hadde tro på Sverige som finalelag før sluttspillet startet.

Med til historien hører det også at Sverige måtte unnvære to av sine aller største profiler i fredagens semifinale. Kristianstad-spilleren Albin Lagergren var uaktuell på grunn av hjernerystelse, mens Tyskland-proffen Simon Jeppsson måtte kaste inn håndkleet med sykdom i forkant av kampen.

Mattias Zachrisson scoret åtte mål for Sverige, Niclas Ekberg og Jim Gottfridsson sju hver. For Danmark scoret Mikkel Hansen 12 mål og Rasmus Lauge Schmidt 11, men til ingen nytte.

Sverige møter Spania i EM-finalen søndag. I bronsekampen skal Danmark ut mot regjerende verdensmester Frankrike.

(NTB)