Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige til OL-finale for fjerde gang

Slo Ungarn i semifinale-thriller.

FINALEKLARE: De svenske håndballherrene er klar for finale i OL etter 27-26-seier over Ungarn i en tett og spennende semifinale fredag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
FINALEKLARE: De svenske håndballherrene er klar for finale i OL etter 27-26-seier over Ungarn i en tett og spennende semifinale fredag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

De svenske håndballherrene er klar for finale i OL etter 27-26-seier over Ungarn i en tett og spennende semifinale fredag.

Målvakt Mattias Andersson gjorde flere viktige redninger da kampen i Basketball Arena sto og vippet de siste minuttene. Sverige hadde en liten ledelse i mesteparten av annenomgangen etter å ha gått til pause med 15-12. Likevel viste det seg vanskelig for trenerne Staffan Larssons og Ola Lindgrens utvalgte å avgjøre oppgjøret.

På stillingen 26-25 reddet Andersson et forsøk fra Ungarns høyre kantspiller som fikk hoppe inn nærmest helt upresset. Da Kim Ekdahl du Rietz økte ledelsen til to mål rundt tjue sekunder før slutt var finaleplassen så godt som spikret. Ferenc Ilyes reduserte kjapt, men Sverige tok godt vare på ballen resten av tiden og kunne slippe løs jubelen.

Dermed skal de blågule spille avgjørende kamp om OL-tittelen for fjerde gang. Sverige kom seg helt til finalen i tre strake sommerleker i årene 1992-2000. Alle gangene måtte naboen i øst nøye seg med sølv. I 1992 ble det tap for SUS, mens Kroatia snøt svenskene for gullet i 1996. Russland ble for sterke i 2000.

Det svenske OL-mannskapet i London var på ingen måte blant de ypperste medaljefavorittene i årets sommerleker. Men etter kvartfinaleseieren over europamester Danmark var muligheten for medalje igjen innen rekkevidde. Sverige er, i likhet med Norge, ikke engang kvalifisert for VM i Spania i januar 2013.

Montenegro slo svenskene i de avgjørende kampene om VM-plass tidligere i år, mens Norge måtte gi tapt mot Ungarn, svenskenes semifinalemotstander fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media