Sverige vant 2-1 mot Tyskland

Sverige til VM-semifinale

Snudde 0-1 til 2-1 mot Tyskland.

ENDELIG: Sverige slo Tyskland i et mesterskap for første gang på 24 år. Foto: Loic Venance / AFP / NTB Scanpix
ENDELIG: Sverige slo Tyskland i et mesterskap for første gang på 24 år. Foto: Loic Venance / AFP / NTB ScanpixVis mer

Det er første gang på 24 år at Sverige slår Tyskland i et mesterskap. Lagene har møttes ellleve ganger siden den gang uten Sverige-seier. Mål av Sofia Jakobsson og Stina Blackstenius lørdag sørget for svenskenes tredje VM-semifinale.

Sverige kunne juble til slutt, men i varmen i Valenciennes startet det med en kalddusj. Etter et drøyt kvarter tok Tyskland ledelsen. Lina Magull ble spilt gjennom inne i sekstenmeteren. Hun takket for pasningen, dempet vakkert og satte akrobatisk inn ledermålet.

Ledelsen varte riktignok ikke lenge for VM-vinneren fra 2003 og 2007. 22 minutter var spilt da Sverige slo tilbake. En lang pasning fant Sofia Jakobsson. Alene med Tysklands keeper plasserte hun ballen i det lengste hjørnet.

Tre minutter etter pause var snuoperasjonen fullført. Sverige kom seg fri på høyrekanten og fikk lagt inn i feltet. Det endte i en god heading som ble reddet. På returen var Stina Blackstenius og sørget for svensk jubel for 2-1.

Tyskland presset på for utligning. Rundt fem minutter før slutt ropte de på straffespark da Alexandra Popp gikk i bakken. Men etter en titt på TV-bildene valgte dommerne å la spillet gå videre på grunn av en svært marginal offside.

Der venter Nederland, som slo Italia 2-0 tidligere lørdag. I den kampen var Vålerenga-spiller Sherida Spitse banens gigant med målgivende pasning på begge scoringene.

I den andre semifinalen møtes England og USA. Førstnevnte kvalifiserte seg med 3-0-seier over Norge torsdag. USA gikk videre da de slo vertsnasjon Frankrike fredag kveld.