Sverige ute av EM

Sverige fikk den hjelpen de trengte av Tyrkia, men klarte ikke å gjøre jobben i Eindhoven. De blågule tapte 2-1 mot Italia. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Sverige gjorde sin klart beste sluttspillkamp i kveld, men det hjalp så lite.

- Vi var klart mye bedre enn italienerne, men ballen ville ikke inn, sier Fredrik Ljungberg.

- Jeg tror aldri jeg har sett et svensk lag som har lagt ned en slik arbeidsinnsats, sier landslagssjef Tommy Söderberg.

Fredrik Ljungberg, Magnus Svensson og Johan Mjällby hadde store sjanser i første omgang. Svenskene hadde et tosifret antall cornere før pause.

Men i stedet scoret Italia på sin første corner i kampen - etter 38 minutter. Del Piero slo corneren, Di Biagio stanget ballen i mål.

Sverige fortsatte å trykke på i andre omgang, men klarte ikke å skape like mange store sjanser. Et kvarter før slutt ble det endelig hull på byllen. Innbytter Kenneth Andersson spilte fram Henrik Larsson. Henke rundet keeperen og rullet læret i mål.

De blågule hadde et par gode forsøk også etter utlikningen, men tre minutter før slutt var alt håp ute. Alessandro del Piero satte inn 2-1.

Sverige var avhengig av hjelp fra Tyrkia i tillegg til å vinne selv i dag. De fikk den hjelpen de trengte fra tyrkerne, men klarte altså ikke å gjøre jobben selv.

- Jeg er veldig skuffet, sa målscorer Larsson til SVT etter kampen.

- Vi hadde masse sjanser, men det ville seg ikke.

Sverige måtte vinne med like store sifre som Tyrkia.

Det ble dermed Italia og Tyrkia som gikk til kvartfinale fra gruppe A.

MÅLSCORER: Luigi di Biagio, Italia.