Sverige vant da Norge skjøt seg bort

Håpløst langt bak seierskampen etter seks strafferunder.

JUBLET FOR SEIER: De svenske skiskytterjentene vant stafetten i Oberhof. Norge skjøt seg imidlertid bort og ble nummer åtte.Foto: SCANPIX/EPA/HENDRIK SCHMIDT
JUBLET FOR SEIER: De svenske skiskytterjentene vant stafetten i Oberhof. Norge skjøt seg imidlertid bort og ble nummer åtte.Foto: SCANPIX/EPA/HENDRIK SCHMIDT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

21 ekstraskudd og seks strafferunder gjorde det vanskelig for de norske jentene, som måtte se Sverige gå til topps på skiskytterstafetten i Oberhof torsdag.

Til slutt endte Norge på en skuffende 8.-plass, hele 3 minutter og 45 sekunder bak sine svenske rivaler. De norske jentene tapte tid hele veien og pådro seg strafferunder på de tre siste etappene.

Synnøve Solemdal var den eneste som klarte seg uten å gå ekstrasløyfa. Men hun lå likevel 1.04,1 bak ledende Slovakia allerede ved første veksling.

Ann Kristin Aafedt Flatland bommet ni ganger, måtte gå tre strafferunder og var nesten tre minutter bak teten da hun vekslet med 22-årige Fanny Welle-Strand Horn etter sine seks kilometer.

Horn klarte ikke å ta innpå teten, og heller ikke ankerkvinne Tora Berger klarte å hamle opp med suverene svensker på en dårlig norsk dag.

For det var Sveriges og Helena Ekholms kveld i Oberhof torsdag. Da Ekholm gikk ut hele 51 sekunder bak Ukraina, så det håpløst ut med tanke på å vinne, men med bare ett ekstraskudd og knallform i sporet, fikk ankerkvinnen hanket i land svensk verdenscupseier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer