SEIER: Sverige vant oppskriftsmessig mot Tunisia i håndball-VM..
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SEIER: Sverige vant oppskriftsmessig mot Tunisia i håndball-VM.. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Sverige vant enkelt mot Tunisia

Ingen hjelp til Norge.

Sveriges håndballgutter vant sin sjette VM-kamp på rad med utklassing 35-23 over Tunisia lørdag. Svenskene spiller i samme gruppe i hovedrunden som Norge.

Tunisia lå under 14-19 ved pause. Nordafrikanerne var helt sjanseløse på å sikre seg poeng selv om det sto 7-7 etter elleve minutter.

Dersom Sverige skulle slå Norge mandag, vil svenskene være sikret plass i semifinalen før kampen mot Danmark onsdag.

Norsk press

Sverige kommer til å ha 26 timer mer «hvile» før naboduellen enn Norge. Oppsettet er kritisert av mange, og svenskene kaller programmet en «kjempefordel».

– Det blir en tøff kamp. Norge har et meget bra lag med mange gode spillere. Vi har jo også noe å revansjere fra EM i fjor, sier Linus Arnesson.

Norge slo svenskene i hovedrunden i europamesterskapet i fjor.

Frankrike vant

Frankrike vant «mesterens mester»-kamp i håndball-VM lørdag. De ble 33-30 over Spania

Franskmennene er tittelforsvarer i verdensmesterskapet mens spanjolene vant EM i fjor.

Nikola Karabatic scoret sitt første mål i dette VM. Han har vært skadd i flere måneder, men kom inn i Frankrikes tropp for en snau uke siden. Han er i ferd med å spille seg i form. Det kan være forskjellen på medalje og tidlig hjemreise for franskmennene.

To spanske spillere ble skadd under trening fredag. Da falt blytunge reklameskilt plutselig sammen på sidelinjen og rammet flere i den spanske troppen.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) beklaget uhellet og ga Spania mulighet til å hente inn en ny spiller uten at det gikk av kvoten på tre bytter.