Sverige vant straffedrama

Klare for semifinale.

 JUBEL:  Sverige tok seg videre til semifinalen i VM. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix
JUBEL: Sverige tok seg videre til semifinalen i VM. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Fredrik Pettersson satte inn Sveriges fjerde straffe med et slagskudd. Deretter traff Jordan Eberle tverrliggeren da han prøvde å overliste Jhonas Enroth for annen gang i straffeslagkonkurransen.

Nervepirrende Etter tre straffer til hvert lag sto det 1-1 etter scoring av Loui Eriksson for Sverige og Eberle for Canada. Begge Sedin-tvillingene så sine straffer reddet av Mike Smith, men den canadiske keeperen måtte til sist se at medaljesjansen glapp da Petterssons skudd suste forbi ham.

- Jeg visste ikke om jeg ville få ta straffe, men jeg hadde studert Smith på video og lagt merke til at han pleier å stå langt inne. Jeg trener skudd hver dag på trening, og jeg fikk til litt av en perle i dag, sa Pettersson.

Lagene scoret to ganger hver i 70 minutters kvartfinalespill i Globen. Sverige var nederlagstippet etter varierende spill så langt i mesterskapet, men viste seg igjen som kvartfinalespesialisten framfor noen.

Siden kvartfinaler ble innført i ishockey-VM, har Sverige spilt 19 kvartfinaler og vunnet 16 av dem. Ingen annen nasjon har flere enn 12 seirer.

Skadeproblemer Det startet dårlig for svenskene. Alexander Edler pådro seg matchstraff for en stygg knetakling mot Canadas kaptein Eric Staal. Uten en av sine viktigste backer måtte svenskene se Steven Stamkos gjøre 1-0 i slutten av det fem minutter lange overtallsspillet.

Enroth storspilte i mål og hjalp svenskene til å holde seg inne i kampen, og i tredje periode vendte svenskene kampen med to overtallsmål. Nicklas Danielsson satte inn begge assistert av Daniel og Henrik Sedin.

Claude Giroux utlignet til 2-2 og tvang fram ti målløse forlengningsminutter. Så var det klart for straffedrama som ga Sverige semifinale mot Finland lørdag.

- Jeg er kjempeglad for turneringens skyld. Dette var en flaskehals, og vi måtte spenne musklene ordentlig. Jeg visste at vi kunne spille så bra, sa landslagssjef Pär Mårts.

(NTB)