Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-finalen gikk til straffeslag

Sverige vant VM-finalen etter straffedrama!

Tre kronor er verdensmester og tok sitt andre strake VM-gull.

HØYDRAMATISK: Mikale Backlund og Michael fora kjemper om pucken i spilleforlengingen. Nå venter straffeslag. Foto: Bildbyrån
HØYDRAMATISK: Mikale Backlund og Michael fora kjemper om pucken i spilleforlengingen. Nå venter straffeslag. Foto: Bildbyrån Vis mer

Det sto 2-2 etter tre perioder og ordinær tid. Da kampen gikk inn i forlenging og fire mot fire, var begge lag nære ved å avgjøre den høydramatiske finalen.

Sveitsiske Kevin Fiala hadde en gigantisk sjanse bare et par minutter før slutt, men istedet for å løfte pucken, satte han den rett på den svenske målvakta Anders Nilsson.

Det var sjansen Fiala kommer til å drømme om i natt, for svenskene ble for sterke da kampen gikk til straffeslag. Der ble Filip Forsberg den avgjørende straffetakeren for svenskene. Han ble også kåret til isens beste i finalen.

Sverige snudde etter å ha havnet under

Straffeslagskonkurransen ble en nervepirrende affære. Sveits satte sin første straffe, mens Sverige bommet på sine to første. Det var ikke før på det tredje forsøket den satt for svenskene, ved Oliver Ekman Larsson. Og da Filip Forsberg satte den påfølgende straffen, måtte Sveits score på sin siste.

Slik skulle det ikke gå. Sveriges målvakt, Anders Nilsson, vartet opp med nok ei redning på avslutninga fra Nino Niederreiter, og sikret Sverige VM-gullet.

Dette var svenskenes ellevte VM-gull.

- Bare glede

Oliver Ekman Larsson, som tok sitt andre strake gull, hadde problemer med å sette ord på følelsen han satt med etter kampen.

- Bare glede. Det har vært en fantastisk kveld, og vi sitter igjen med en følelse man ikke kan forestille seg, sa målscorer Ekman Larsson til Viasat ute på isen.

Om straffescoringen sin hadde han følgende å si:

- Jeg så at han (målvakten) senka hansken litt, så da la jeg den høyt i stedet. Det var deilig. Det kjennes ut som at vi kunne spilt i to-tre dager før vi gikk til straffer, sa han om straffen sin.

Espen «Shampo» Knudsen oppsummerte kampen på følgende måte i Viasat-studio:

- Jeg må si jeg synes synd på Sveits her, men Sverige var det beste laget og vinner fortjent. Når Sveits får sett på mesterskapet i retrospekt kommer de nok til å se på det med stolthet, konkluderte han, samtidig som han sa at han synes bredden i den svenske troppen er det som imponerer ham mest.

Overraselseslaget tok ledelsen

Sveits er VMs store overraskelse, og det så ut til å kunne gå hele veien da askeladden tok ledelsen ved Nino Niederreiter 17 minutter ut i finalen.

Men bare minuttet etter utlignet svenskene ved Gustav Nyquist.

Nerven i kampen holdt seg, og det eskalerte ytterligere da Timo Meier nok en gang sendt Sveits opp i ledelsen da 24 minutter var spilt.

Mika Zibanejad brakte balanse i regnskapet ti minutter senere, men da var det stopp på scoringsfronten.

De to lagene hadde begge store sjanser, og Sverige presset spesielt på. Men stilliga forble på 2-2 helt til det aller siste sluttsignalet gikk i spilleforleninga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media