Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige videre etter festspill

Knuste Slovakia med 16 mål.

Med kanonseieren 41-25 over Slovakia søndag er Sverige klare for mellomspillet i håndball-EM.

Kampen ble i realiteten avgjort allerede i første omgang. Svenskene ledet 20-12 til pause.

- Vi kunne dele på oppgavene og vise at vi har flere kvalitetspillere i ulike posisjoner, sa svenskenes landslagstrener Ingemar Linnéll til TV4.

Sverige trengte seier for å sikre plass i mellomspillet, og det var aldri snakk om noe annet. De blågule dominerte fra start.

- Nå har vi alt å vinne. Vi får med oss to poeng videre, og det er vi fornøyd med, men vi kan ikke nøye oss med å komme til mellomspillet, sa svenskenes toppscorer Marcus Ahlm. Han noterte seg for seks nettkjenninger.

Dan Beutler tok målvaktplassen fra Tomas Svensson, som fikk det tøft mot Frankrike lørdag (24-28). Og Beutler viste seg tilliten verdig.

- Det var deilig at han fikk vise at han er så god. Vi har aldri tvilt på ham, men kanskje han selv har følt et større press når det gjelder landslagsspill, sa Linnéll.

Takket være 39-åringens keeperspill, og angrepsrekkens presisjon, gikk svenskene tidlig opp i en seksmålsledelse 7-1. Og ettersom også det svenske forsvaret fungerte bra, kom slovakene aldri inn i kampen.

GOD: Dan Beutler overtok målvaktplassen i dagens kamp, og viste seg tilliten verdig. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
GOD: Dan Beutler overtok målvaktplassen i dagens kamp, og viste seg tilliten verdig. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

Åtte minutter ut i annen omgang viste Sverige at de hadde kalassifre i tankene, da ledet de 27-15. Til slutt viste resultattavla 41-25.

Frankrike og Island slår følge med Sverige til mellomspillet fra gruppe D. Svenskene har med seg to poeng etter seieren over Island.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media