MER JUBEL? Norge og Alexander Søderlund fikk noe å juble for lørdag. I kveld er det storkamp i Roma. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MER JUBEL? Norge og Alexander Søderlund fikk noe å juble for lørdag. I kveld er det storkamp i Roma. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sverige vil møte Norge i playoff, mens danskene håper vi taper i kveld

Trivelige naboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I kveld skal det hele avgjøres. Kan Norge slå Italia i Roma, og gå direkte til EM i Frankrike neste år? Eller må Norge ut i playoff for å sikre en billett til mesterskapet?

Skulle Norge bli nummer tre i gruppa blir laget useedet, og da ligger det an til at vi kan møte Ukraina, Bosnia-Hercegovina, Sverige eller  Danmark. Vinner Nederland mot Tsjekkia i kveld, og Tyrkia går på en smell mot Island, betyr det at nederlenderne blir seedet - og ikke danskene.

I våre naboland ser det ikke ut til at de unner Norge en seier mot Italia i kveld.

Svenske prins Carl Philip har allerede utpekt sin drømmemotstander i playoffen, noe som da også innebærer at han ikke ser det sannsynlig at Norge vinner i kveld/ikke ønsker at Norge skal vinne.

- Det hadde vært kult og spennende å se Sverige - Norge. Men vi får se, sier svenskeprinsen til Expressen.

- Slår vi Norge i så fall?

- Det må vi gjøre, understreker prins Carl Philip.

Håper på Norge I Danmark legger man ikke skjul på at norsk nedtur i kveld ville ha passet bra.

- Norsk nedtur i Italia tirsdag kveld vil sende Danmark halvveis mot en playoff-seeding, skriver danske Ekstrabladet.

Fire av de åtte lagene som ender som nummer tre i gruppa blir seedet, mens de resterende fire blir ikke det - noe som avgjøres av
UEFA-koeffisienten. Med andre ord: Man får lettere motstand om man blir seedet - noe Norge ikke blir.

For at Danmark skal få en lettere vei i kampen om en EM-billett ønsker de altså at Norge skal tape mot Italia, men de må også håpe at Nederland ikke greier å kapre tredjeplassen i gruppe A.

- Er bare én time dit Også i Danmark er det fokus på at de svenske spillerne heller ønsker å møte Norge enn Danmark i playoffen. Det er dessverre ikke et godt tegn, sett med norske øyne.

Selv om Sverige i går gjorde jobben og slo Moldova 2-0, fikk de ikke den hjelpen de trengte fra Montenegro, som tapte mot Russland.

- Det hadde vært kult å møte Norge, jeg kjenner noen der, sier den svenske backen Martin Olsson - som er lagkamerat med Alexander Tettey i Norwich.

Erkan Zengin har også lyst til å møte Norge - dog av en helt annen grunn:

- Helst Norge, for det er bare én time dit, sier Zengin til Expressen.

Se hva Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad tenker om kampen!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer