Sveriges ankermann ber om langrennshjelp fra Norge

- Kan vi få en invitasjon til sommeren?

NÅDDE IKKE OPP: Anders Svanebo gikk Sverige inn til en 11. plass i dag. Nå vil han trene med det norske landslaget. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NÅDDE IKKE OPP: Anders Svanebo gikk Sverige inn til en 11. plass i dag. Nå vil han trene med det norske landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): De svenske gutta fikk som ventet en skikkelig skileksjon på dagens stafett i verdenscupen. 11. plass, slått av alle de fire norske herrelagene som fikk starte på Lillehammer, svir selvfølgelig i den nasjonale selvfølelsen. 

Men der landslagssjef Rikard Grip er opptatt av å få gjennomført generasjonsskiftet de svenske herrene går gjennom akkurat nå, vil dagens svenske ankermann, Anders Svanebo, gjerne få komme til Norge.

- Ja, vi får se om vi kanskje kan få en invitasjon til sommeren. Man vet aldri om to naboland kan samarbeide, vi er jo konkurrenter, sier Svanebo til Dagbladet. 

For etter den norske dominansen, ikke bare på hjemmebane denne helgen, har gjort svenskene nysgjerrige på hva det er vi holder på med i dette landet.

- Jeg takker absolutt ja om jeg får en invitasjon. Det er moro å samarbeide med nabolandene også, sier Svanebo.

Og den invitasjonen kommer, skal vi tro Norges herrelandslagstrener Trond Nystad.

- De er selvsagt velkomne. Vi har hatt svensker og folk fra flere nasjoner som har vært med og trent med oss, og det har vært bra og positivt.

Svanebos ord er som musikk i verdenscupleder og regjerende vinner Martin Johnsrud Sundbys ører. Han kan ikke skjønne hvorfor ikke flere forsøker å få innpass i det norske treningsmiljøet. 

- Det er jo sånn som jeg etterlyser. Man kan jo si kvoter hit og kvoter dit for å regulere Norges dominanse, men prøv nå heller å være litt nysgjerrige, se mot den nasjonen som er dominerende og utnytt den muligheten til å være medå trene litt sammen med oss. Vi hadde ikke sagt nei en eneste gang, vi, sier han til Dagbladet.