Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveriges beste er flau over svenskenes sjakkmobbing

Synes Carlsen er fantastisk.

STOR INTERESSE: Sveriges beste sjakkspiller Evgenij Agrest trodde ikke sine egne ører da Zlatan Ibrahimovic ble spurt om sjakk-VM i går. Foto: FIDE
STOR INTERESSE: Sveriges beste sjakkspiller Evgenij Agrest trodde ikke sine egne ører da Zlatan Ibrahimovic ble spurt om sjakk-VM i går. Foto: FIDE Vis mer

(Dagbladet): Svensk presse latterliggjorde den norske interessen rundt Magnus Carlsen i går - spesielt etter at Zlatan Ibrahimovic ble spurt om sjakk-VM på sin egen pressekonferanse før VM-playoff mot Portugal.

Evgenij Agrest er ranket som Sveriges beste sjakkspiller og er ifølge Det internasjonale sjakkforbundet FIDE nummer 288 i verden. Også han innrømmer at han ble overrasket over Zlatan-spørsmålet.

- Jeg måtte le litt. Det var kjempemorsomt at Zlatan fikk det spørsmålet. Det var noe ingen hadde trodd skulle skje, sier Agrest til Dagbladet.

Liten interesse Agrest følger VM tett og er overrasket over dekningen i norsk presse.

- Jeg har lagt merke til den store interessen i norsk media og jeg skulle gjerne sett det samme i Sverige. Carlsen er en fantastisk spiller og selv jeg som svenske synes er det stort at en nordmann spiller i VM, sier Agrest.

- Nesten ingen i Sverige ser på sjakk som sport og interessen er ikke så stor her. Jeg er faktisk litt overrasket over at dere i Norge følger Carlsen så tett. At svensk presse ler av Carlsen-hysteriet er ikke noe å bry seg om. For sjakksporten er det viktig, sier Agrest.

Også den svenske stormesteren Nils Grandelius er imponert av VM-interessen.

- Det er klart jeg følger med Carlsen. Det gjør alle som er glade i sjakk, sier Grandelius til Dagbladet.

Sjakk-Zlatan Da fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic overraskende fikk et sjakkspørsmål i går, røpet han at han faktisk har erfaring med brettspillet.

- Jeg liker sjakk. Det er gøy å spille sjakk. Det er ikke ofte jeg spiller, jeg spilte mer da jeg var yngre. Det er ikke noe jeg følger med på. Jeg vet at de som spiller sjakk tenker framover, det er veldig smarte mennesker. Hva skal jeg si? sa Ibrahimovic.

Agrest har vært ranket som Sveriges beste spiller over en lengre periode - og har møtt Carlsen én gang. Det endte med norsk seier. Agrest er svensk mester en rekke ganger og nordisk mester.

- De to første partiene i VM var ganske kjedelige og Carlsen har klart å bryte mønsteret nå i de to siste partiene. Anand spiller godt forsvar, sier Agrest.

De fire første partiene i sjakk-VM har endt med uavgjort. VM spilles best av tolv partier.

Flere svenske aviser og reportere nærmest hånet den norske sjakkinteressen i går.

- Joda, første spørsmål på Zlatan-pressekonferansen fra Norge: Hva synes du om Magnus Carlsen. Nordmennene har det faen meg tungt nå. Sjakk?! skrev TV4-journalist Patrick Ekwall på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media