- Sveriges beste OL på 14 år

Uten gull, men ikke helt knust. Svenskene har gjort sitt beste vinter-OL på 14 år!

Midt i all fortvilelse over gullhåp som sviktet, har svenskene talt medaljer og funnet at de faktisk har gjort sitt beste vinter-OL på 14 år.

Riktignok bare når man regner medaljer slik amerikanerne gjør det - det vil si at gull, sølv og bronse er like mye verd. Da står svenskene igjen med seks medaljer - to sølv og fire bronse.

Det er det beste svenske utbyttet siden Calgary-lekene, da Sverige jublet over fire gull og to bronse.

Norge var uten gull i Calgary-OL, for eneste gang i vinterlekenes historie. På de fire lekene siden da har Norge fått til sammen 40 gull. Sveriges utbytte på de samme fire lekene er tre gull - ett i Albertville og to i Lillehammer.

Forrige gullmedalje vil være 12 år gammel når ilden tennes i Torino i 2006.

Før Salt Lake City-lekene snakket svenskene om at de skulle gjøre sitt beste OL noensinne. Sveriges OL-komité ramset opp medaljehåp i 28 grener. En avis proklamerte at det ville bli 20 m edaljer, Lasse Anrell i Aftonbladet tippet til og med 13 gull! Per Elofsson og Magdalena Forsberg skulle gjøre rent bord, og Tre Kronor skulle selvsagt vinne gullet som er mer verd enn alle andre til sammen.

Nå vet vi hvordan det gikk. Men seks medaljer er altså ikke så ille. I Albertville, Lillehammer og Nagano vant svenskene ti medaljer til sammen.

(NTB-TT)