Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveriges første medalje - i curling

NAGANO (NTB): Sverige tok sin første OL-medalje i dag - i curling for kvinner. Gleden ble noe dempet av at svenskene ble slått av Danmark, som tok sølvet bak Canada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal mer en curlingbronse til for å hindre at Nagano-OL blir en katastrofe for Sverige, som har tatt 100 medaljer i tidligere OL og ligger på femteplassen i den samlede nasjonslisten.

Sveriges kollaps som vinteridrettsnasjon er et merkverdig kapittel i idrettshistorien. Og det har skjedd det siste tiåret. På 80-tallets tre vinter-OL tok Sverige totalt 18 medaljer, på 90-tallet har svenskene foreløpig vunnet 8 medaljer.

Ser man på antall gullmedaljer blir bildet enda skarpere: 11 svenske gull på 80-tallet, tre gull på 90-tallet.

Virkelig brutal blir sammenligningen med Norge. På 80-tallet tok Norge 24 medaljer, hvorav bare fire gull (mot Sveriges 11). På 90-tallet har Norge til nå vunnet 25 gullmedaljer (mot Sveriges tre), og 59 medaljer totalt (mot Sveriges åtte).

OL er ikke slutt, og Sverige kan fremdeles reise seg i slalåm for kvinner og ishockey. Men selv ikke en optimal uttelling vil være nok til å endre på bildet av Sverige som en annenrangs vinteridrettsnasjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!