<strong>ÉN SISTE KAMP:</strong> Brasilianske Marta skal spille mesterligafinalen for Tyresö, men så er det slutt. Den svenske toppklubben er konkurs og må begynne på nytt etter finalen.Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
ÉN SISTE KAMP: Brasilianske Marta skal spille mesterligafinalen for Tyresö, men så er det slutt. Den svenske toppklubben er konkurs og må begynne på nytt etter finalen.Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

Sveriges fotballforbund måtte legge ut for flybillettene til mesterligafinalisten

Tyresö er konkurs før finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kvinnenes mesterligafinale i fotball er ikke helt som mennenes. Sveriges fotballforbund måtte legge ut fordi Tyresö ikke hadde råd til å reise til Portugal.

Tyresö har gått på en økonomisk smell og må legge ned sin ambisiøse satsing, men Marta og de andre stjernene har spilt laget fram til mesterligafinale. Torsdag venter tyske Wolfsburg i Lisboa, men det var bare så vidt Tyresö-spillerne kom seg dit.

Klubbkassa er tom, og premiepengene for finaleplass kommer først senere. Sveriges fotballforbund (SFF) valgte å gripe inn og ordne med flybilletter.

- Når klubber får premiepenger fra UEFA, går pengene alltid via det nasjonale forbundet, i dette tilfelle via oss. Ettersom Tyresö trengte hjelp med flybillettene, valgte vi å booke dem, mot at vi tar tilbake pengene når premiesummen fra UEFA kommer, forteller generalsekretær Mikael Santoft i SFF.

Han gjør det klart at man på forhånd har avklart med både egne og UEFAs jurister at dette ikke er brudd på reglene om økonomisk fair play.

Seier i kvinnenes mesterliga gir drøyt to millioner norske kroner i premie, mens tapende finalist får godt og vel halvannen million.

Etter mesterligafinalen forsvinner Tyresö-stjernene, som tidligere har fått beskjed om at klubben ikke har råd til å beholde dem. Nylig ble klubben nektet lisens for å spille videre i Allsvenskan, og neste år må laget spille på nivå tre.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer