Sveriges fotballjenter uten medalje

Sverige håpet å revansjere finaletapet mot Tyskland fra fotball-VM, men tapte igjen. Dermed ble de uten OL-medalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Renate Lingor scoret bronsekampens eneste mål, og akkurat som i svenskenes første OL-kamp mot Japan skjedde det på en tabbe av den vanligvis sikre keeperen Caroline Jönsson.

Sverige tapte tre av fem kamper i OL og endte på fjerdeplass.

Før OL var de svenske ambisjonene skyhøye. For første gang siden 1984 skulle Sverige vinne gull i kvinnefotball. Men 0-4-tapet mot Norge på hjemmebane i juli burde kanskje fått alarmklokkene til å ringe.

Torsdag hadde Sverige sjanser nok til å kvitte seg med sitt massive tysklandskompleks. I semifinalen mot Brasil hadde ikke Sverige en sjanse, nå hadde de fem store på den første drøye halvtimen.

Sløste

Victoria Svensson skjøt rett over i første minutt, Jane Törnqvist nikket rett over, keeper fikk så vidt en tå på Hanna Ljungbergs stupheading, Ljungberg skjøt rett på keeper da hun var alene gjennom, og Svensson fikk ballen for langt foran da også hun var alene med keeper.

Tyskland hadde litt flere sjanser og scoret også det avgjørende målet da Lingor skjøt på innlegg fra Conny Pohlers i det 17. minutt. Jönsson burde reddet, men gjorde det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer