JUBLET: Sverige er klare for OL-finale i fotball. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB scanpix  
JUBLET: Sverige er klare for OL-finale i fotball. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB scanpix  Vis mer

Sveriges fotballkvinner til OL-finale etter straffedrama

Sverige slo ut hjemmehåpet Brasil. 

Dahlkvist scoret på den avgjørende straffen mot tittelforsvarer USA i kvartfinalen, og i semifinalen gjorde hun det samme mot hjemmenasjonen da svenskene vant 4-3 på straffer.

Vel så stor helt ble keeper Hedvig Lindahl. Hun bidro med mange gode redninger da Brasil dominerte stort i selve kampen, og så med to til i straffesparkkonkurransen.

Brasil slo Sverige 5-1 i gruppespillet i OL, men greide ikke å gjenta bedriften.

Straffedrama

Både Sverige og Brasil var gjennom straffesparkkonkurranse også i kvartfinalen. Sverige slo ut USA fra ellevemetersmerket etter 1-1 i ordinær tid og ekstraomganger, mens Brasil spilte 0-0 mot Australia før hjemmenasjonen vant etter straffesparkkonkurranse.

Også i semifinalen mellom Brasil og Sverige endte det 0-0 etter ordinær tid. Etter at ingen av lagene maktet å sette ballen i mål i ekstraomgangene, var det nok en gang tid for å avgjøre kampen fra straffemerket. Denne gang for å avgjøre hvilket land som skal få spille OL-finale.

Brasils Cristiane misset på Brasils annet forsøk, men det samme gjorde Kosovare Asllani for svenskene.

Avgjort

Da Brasils femte forsøk ved Andressa glimrende ble reddet av Hedvig Lindahl, kunne Dahlkvist nok en gang avgjøre. Hun gjorde ingen feil og sendte Sverige til OL-finale.

Sverige var det siste laget som kvalifiserte seg til OL, ved å vinne et europeisk omspill mot Norge, Nederland og Sveits i mars.

Canada og Tyskland møtes i den andre semifinalen senere tirsdag.

(NTB)