KAN IKKE GÅ PÅ SKI: Her er Johan Olsson i sporet på Lillehammer i desember. Nå må han holde seg unna skiene.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KAN IKKE GÅ PÅ SKI: Her er Johan Olsson i sporet på Lillehammer i desember. Nå må han holde seg unna skiene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Sveriges gullhelt klarer ikke gå på ski med en måned igjen til OL

- En av de verste sesongene i min karriere, sier Johan Olsson.

(Dagbladet): OL i Sotsji kan i verste fall ryke for svenske Johan Olsson, som har pådratt seg en belastningsskade rundt et ribbein.

Svensken forteller selv om skaden på sin blogg, og dermed følges langvarig virusinfeksjon av enda mer skadeproblemer for skihelten.

Blant de verste - Denne skisesongen har vært blant de verste i min karriere, skriver Olsson, som i tillegg til virusinfeksjonen i høst ble kraftig forkjølet i jula.

- Nå har jeg under trening skadet ett eller flere ribbein, og hva gjelder OL kan jeg ikke gi noen som helst svar akkurat nå. Den kommende tiden får vise hva som blir resultatet av dette, fortsetter svensken.

Han ble den store helten i Val di Fiemme sist vinter, da han reddet et skuffende svensk VM med en maktdemonstrasjon på den avsluttende femmila.

Olsson ble hyllet av alle etter seieren.

Aner ikke hvor lenge han er ute Ifølge Expressen har Johan Olsson nå begynt arbeidet med å bli frisk.

- De neste dagene vil gi oss svaret på hvor lang tid Johan trenger på å være klar for å gå på ski igjen, sier landslagslege Per Andersson.

- Per nå kan vi ikke si mer enn at Johan har pådratt seg skaden, er under rehabilitering, og at han ikke kan gå på ski. Vi får helt enkelt avvente og se hvordan det utvikler seg, sier Andersson.