FEIGE LAG? Hvis medaljekampen er noe å vinne i VM, tar Norge den seieren på teknisk knockout mener Sveriges landslagssjef Rikard Grip. Foto Hans Arne Vedlog   /   Dagbladet
FEIGE LAG? Hvis medaljekampen er noe å vinne i VM, tar Norge den seieren på teknisk knockout mener Sveriges landslagssjef Rikard Grip. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Sveriges landslagssjef har gitt opp medaljekampen mot Norge

- Vi kan ikke slåss med dem.

FALUN (Dagbladet): Torsdag kveld spiste de svenske landslagsløperne «medaljtårta» for å feire bragdsølvet til Stina Nilsson på damenes sprint. Til tross for den overraskende gode VM-starten og Nilssons dokumenterte VM-form, kaster den svenske landslagssjefen Rikard Grip inn håndkleet i medaljekampen.

For selv etter Nilssons jubeldag er Sverige allerede tre medaljer bak lillebror i vest etter VMs første langrennsdag, og i hopp og kombinert stiller knapt svenskene lag.

- De er en skinasjon, og har mange dyktige individer. Det er bare å se på verdenscupen, der har de vært overlegne. Vi kan ikke slåss med dem i medaljekampen, og jeg kommer ikke til å tenke så mye på hva Norge gjør, sa Grip på en pressekonferanse fredag formiddag.

Og ser vi på verdenscupen som Grip også har gjort, er forholdet mellom de to nasjonene nedslående. Norge har åtte ganger så mange pallplasseringer i verdenscupen i år enn Sverige, og det kommer etter en svensk jubelhelg i generalprøven i Östersund der tre svensker karret seg på topp tre.

Derfor håper også Grip at svenskene med Charlotte Kalla, Calle Halfvarsson og Marcus Hellner i spissen skal knipe noen medaljer fra de norske langrennsløperne på 15-kilometeren og tremila i dag.

- Vi håper at svenskene skal være med og kjempe, sier Grip.