Sveriges landslagssjef var overbevist om at Sundby bløffa om den dårlige formen

Så kom sykdomsbeskjeden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Samtidig med at det norske skilandslaget holdt sin pressekonferanse foran morgendagens tremil med skibytte, holdt det svenske landslaget sin noen meter lenger borti gangen på Högskolan i Falun.

Der lanserte den svenske landslagssjefen Rikard Grip en ørliten konspirasjonsteori rundt Martin Johnsrud Sundbys angivelige formsvikt etter Tour de Ski.

- Norge sier at det er en formsvikt, men vi er ikke sikre på at det er sånn. Jeg tror at han definitivt er i bra slag. Det er nok en mental påkjenning å vinne Tour de Ski. Jeg tror det er mer problemet enn at han er i dårlig form. Han er ikke i dårlig form, tror jeg, sa Grip til et fåtallig pressekorps.

Sykdomsbeskjeden Grip mente at Martin selv i redusert form vil være i stand til å kjempe om medaljene på distanseløp. Så rå har han vært i verdenscupen i år, og alt snakket om en formsvikt var altså en tåkelegging fra norsk hold.  - Jeg tror han rent fysisk er i bra slag. Uansett, hvis han er nede på 97 prosent, så vil han fortsatt slåss om medaljene. Det er ikke det fysiske som vil avgjøre på lørdag, men skallen. Så jevnt er det hos herrene, sier Grip. Så kom beskjeden fra nabosalen om at Martin ikke går tremila i morgen fordi han har pådratt seg en øvre luftveisinfeksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.