Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveriges langrennsmareritt tar ikke slutt: Halfvarsson mister også Tour de Ski

Sykdom rammer Sveriges tropp hardt.

FORTSATT SYK: Hverken Calle Halfvarsson eller Marcus Hellner går årets Tour de Ski. Her er førstnevnte og Petter Northug Jr. under VM på ski i Falun, tidligere i år. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
FORTSATT SYK: Hverken Calle Halfvarsson eller Marcus Hellner går årets Tour de Ski. Her er førstnevnte og Petter Northug Jr. under VM på ski i Falun, tidligere i år. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det klart at Marcus Hellner mister Tour de Ski på grunn av sykdom. Nå må også Calle Halfvarsson kaste inn håndkleet foran tourstarten.

- Jeg er fortsatt ikke kvitt forkjølelsen jeg pådro meg i Toblach, og må hvile noen dager til. Touren er kjørt, sier Halfvarsson til skidor.com.

Halfvarsson hadde akkurat blitt frisk da han deltok på verdenscupen tidligere i desember, men helgen etter ble han altså syk igjen. Da kjente han rett etter sprinten at kroppen ikke var slik den skulle.

Ser positivt på framtida Han hadde fortsatt et håp om Tour de Ski, men etter å ha testet kroppen i jula, erkjenner han at han må kaste inn håndkledet.

Tross motgangen ser Halfvarsson fremover:

- Så fort jeg blir frisk skal jeg trene. Målet er å gjøre en god avslutning på verdenscupen. Det er viktig å være sterk nå og sette fokus på nye utfordringer. Motivasjonen er det ikke noe feil på. Og en forkjølelse er ikke all verden, den forsvinner.

Tour de Ski går av stabelen 1. januar i Lenzerheide, og avsluttes den 10. januar i Val di Fiemme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media