Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveriges nasjonalhelter boikotter tv-kanal etter Northug-hets

Kalte nordmannen «jævla taper».

KOSTBAR HETS: Patrik Berglund visste ikke at kameraet var på da han snakket om Northug, og nå har «Tre Kronor» tatt affære mot tv-kanalen som likevel valgte å sendte intervjuet. De har nå bestemt seg for å styre unna kanalens medarbeidere resten av OL. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Scanpix
KOSTBAR HETS: Patrik Berglund visste ikke at kameraet var på da han snakket om Northug, og nå har «Tre Kronor» tatt affære mot tv-kanalen som likevel valgte å sendte intervjuet. De har nå bestemt seg for å styre unna kanalens medarbeidere resten av OL. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg siste nytt fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): Det var under en samtale med en journalist i svenske Viasat at den svenske hockeyspilleren Patrik Berglund lirte av seg de noe uheldige glosene.

- Jeg er bare glad for at jævla ... hva heter han? Petter Northug har møtt veggen. Hva? Hva en jævla taper. Så jævla kjepphøy og så bare rett inn i veggen, ler Berglund i intervjuet.

Boikott Svensken visste ikke at kameraet var på da han snakket om Northug, og nå har «Tre Kronor» tatt affære mot tv-kanalen som likevel valgte å sendte intervjuet. De har nå bestemt seg for å styre unna kanalens medarbeidere resten av OL.

- Når resten av laget fikk høre om dette ble alle veldig opprørte. Det var utrolig dårlig gjort. Nå har vi ingen planer om å stille opp på intervjuer med Viasat eller besøke deres studio etter kampene, sier en person innad i det svenske landslaget til Aftonbladet.

Berglund selv synes heller ikke det var hyggelig å bli vist på tv etter det han opplevde som en privat samtale med en journalist han kjente godt fra tidligere.

- Ble det tatt opp? Det er ekkelt. Jeg trodde jeg snakket privat med Johan (Thornberg, Viasats hockeyekspert), sa han etter kampen mot Latvia

- Tar det internt Den svenske avisa har også vært i kontakt med tv-kanalen for å høre hvilke grep de vil gjøre for å få orden på forholdet. Det er klart at en boikott fra hele nasjonens kjæledegger vil være ugunstig for rettighetshaveren, og det kreves nå en unnskyldning.

Om de har tenkt å komme med en beklagelse, vil kanalen verken bekrefte eller avkrefte.

- Vi har en god dialog internt med «Tre Kronor», noe annet kan jeg ikke si. Akkurat som det er med alle landslag holder vi den diskusjonen internt, sier pressesjef i Viasat Sverige, Fredrik S Johansson, til avisa.

Hele Norges coronakart