Sveriges nye superstjerne

Zlatan spiller ikke mot Norge, men det gjør denne mannen.

STOCKHOLM (Dagbladet.no): I vinter har Markus Rosenberg (22) scoret mål fra alle vinkler i Royal League for Malmö FF. Så mange (sju mål på ti kamper) at han i våres har vært ønsket av rundt ti europeiske klubber.

Søndag gikk lagkameraten til Jon Inge Høiland til Ajax Amsterdam for 35 millioner norske kroner.

Vraket på lørdag

Det er bare halvparten av det Ajax betalte Malmö for Zlatan Ibrahimovic i 2001. Men til gjengjeld får Rosenberg tre ganger så høy lønn - i utgangspunktet rundt sju millioner norske kroner i året.

- Det er klart det føles bra. Den økonomiske delen er viktig den også, sier han til Expressen.

Avtalen ble signert midt under landslagssamlingen til Sverige, noe trener Lars Lagerbäck ikke er spesielt fornøyd med.

Kanskje det var nettopp fordi han trodde spissen hadde andre tanker enn Malta-kampen i hodet, at han ble plassert på tribunen i 6-0-kampen på lørdag.

I går ettermiddag kom han imidlertid tilbake til Sverige, og han er med i troppen som møter Norge i morgen kveld.

- Kjempetalent

Jon Inge Høiland er ikke overrasket over salget. I hele våres har det vært snakk om at Rosenberg har vært på vei bort fra klubben.

- Han har et veldig stort potensiale, selv om han fortsatt sliter litt mot tøffe forsvarsspillere, sier landslagsbacken til Dagbladet.no.

Høiland ser ikke bort fra at Rosenberg kommer til å utvikle seg videre i Ajax, for spissen er ingen ferdig fotballspiller.

- Markus er definitivt et av de største talentene jeg har sett. Han er 22 år, men det var først i fjor han begynte å prestere virkelig godt.

Da var han utlånt til Halmstad - og ble skytterkung i Allsvenskan.

- Skal score målene

Da Zlatan gikk til Ajax, ble han raskt en stor stjerne - og i fjor sommer flyttet han enda lenger sørover, til italienske Juventus. Etter dette har Ajax slitt, så Rosenberg har store tresko å fylle i Amsterdam.

Det er han klar over.

- Det er jeg som skal score målene, forteller Rosenberg.

Ajax er kjent for å fostre opp og videreutvikle talenter, og i så måte er det trolig et klokt valg spissen har gjort.- Dette er den klubben jeg alltid har ønsket å komme til, sier 22-åringen.

Måltørke i Allsvenskan

Markus Rosenberg har den tidligere Sverige-profilen Martin Dahlin som sin agent, og sier han også har brukt Zlatan som en rådgiver.

- Han har fortalt meg at Ajax er en bra klubb med bra spillere og en bra organisasjon. Han har bare sagt positive ting om klubben, sier Malmö-spissen.

22-åringen er ikke like ung som Zlatan var da han dro, men har likevel ikke så mye mer rutine. Rosenberg har nemlig bare spilt tre landskamper, og står bokført med ett mål før Norge-kampen.

I Allsvenskan har han slitt litt med å finne veien til nettmaskene denne sesongen, og har bare puttet ett mål på åtte kamper.

Nå er framtida sikret, og da senker han kanskje skuldrene.

Og kommer knallhardt tilbake mot Norge på onsdag.

MÅLFARLIG: Sju scoringer på ti kamper i Royal League for Markus Rosenberg.
STJERNESKUDD: 22-årige Markus Rosenberg i aksjon mot franske stjerner i februar.