Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astma og langrenn:

Sveriges OL-komité til angrep på astmarapporten:
- Vi er dolket i ryggen

Mener anklagene om hemmelighold er usanne.

SINT: Den svenske OL-toppen Peter Reinebo reagerer skarpt på påstandene som kommer fram i astmarapporten. Her smiler han derimot, under sommerens OL i Rio. Foto: Marko Säävälä / TT 
SINT: Den svenske OL-toppen Peter Reinebo reagerer skarpt på påstandene som kommer fram i astmarapporten. Her smiler han derimot, under sommerens OL i Rio. Foto: Marko Säävälä / TT  Vis mer

(Dagbladet): «Svensk skandale: Nekter å fortelle om egen astmabehandling», skriver Esten O. Sæther i en kommentar i dag, og viser til rapporten som det såkalte astmautvalget la fram i går.

Der står det at den svenske olympiske komiteen (SOK) ikke ville utlevere sine planer for undesøkelse og behandling ved ulike sykdomstilfeller, for eksempel astma.

- Åpenhet og ærlighet er det lettere å kreve av andre enn seg selv, skriver Sæther.

Nå vekker rapporten sinne i Sverige.

Lavmål

SOK-toppen Peter Reinebo sier til Expressen at beskrivelsen i rapporten rett og slett er usann.

- Vi har fått en forespørsel fra norsk skiidrett om de kunne få se på våre retningslinjer, og det har vi sagt ja til. Men i ettertid har de utsatt møtene, og det har rent ut i sanden. Vi har total åpenhet, det er de som ikke har tatt muligjeten, sier Reinebo.

- Å si at vi ikke har villet overlevere noe, det er enormt villedende. De har hatt flere måneder på å komme hit og se på materialet. Det er vel ikke sånn at vi skal måtte reise til Oslo når det er de som har et problem, de får komme til oss. Dette er lavmål, lavmål, sier SOK-toppen.

Dolket i ryggen

Ifølge Expressen har komiteen nå bestemt seg for å ha et åpent møte kommende mandag, der de skal redegjøre for sine retningslinjer og svare på påstandene i rapporten.

- Jeg tenkte på det i går kveld da jeg så formuleringen. Jeg tenkte: Hva faen har vi gjort galt? Vi skylder ikke noe som helst. Vi har retningslinjer, har tilbudt oss å fortelle om dem, men de tar seg ikke bryet med å komme. Og så blir man dolket i ryggen i denne rapporten. Det er fullstendig lavmål, sier Peter Reinebo.

Dagbladet har i formiddag kontaktet utvalgets leder, Katharina Rise, og videreformidlet kritikken fra den svenske olympiske komiteen. Hun svarer følgende i en epost:

- De har besvart våre henvendelser, men ikke ønsket å dele informasjon med oss som vi har bedt om.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling