Sveriges regjering sier ja til søknaden om vinter-OL i 2026

Den svenske regjeringen stiller statsgaranti for søknaden om OL i 2026.

RINGENES SØKER: Sverige støtter en OL-søknad om vinterlekene i 2026. Her ser du Marit Bjørgen bak de ikoniske ringene i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
RINGENES SØKER: Sverige støtter en OL-søknad om vinterlekene i 2026. Her ser du Marit Bjørgen bak de ikoniske ringene i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stockholm meldte sin interesse for vinter-OL 2026 sammen med canadiske Calgary og italienske Milano og Cortina d'Ampezzo.

I forrige uke fikk Italia på plass sin statsgaranti for søknaden, mens Calgary allerede har trukket sin varslede søknad.

Dermed var det bare den svenske statsgarantien den internasjonale olympiske komiteen ventet på, for å kunne arrangere en reell konkurranse om lekene.

Men veien hit har ikke vært lett for svenskene som ivrer for et vinter-OL.

Et løft for idretten

Først ble et OL på svensk jord stemt ned at politikerne, da de mente søknaden ikke var tilfredsstillende nok. Men i januar snudde de, og var villige til å godkjenne en OL-søknad på ett vilkår:

At det skjer uten å belaste Stockholms skattebetalere.

- Dette kan bety et løft for hele idretts-Sverige. Det er gøy å kunne gi denne beskjeden, sier kultur- og idrettsminister Amanda Lind (MP) til svenske TV 4.

Sveriges legendariske langrenns- og friidrettskommentator, Jacob Hård, sier til egen kanal SVT at om Sverige skulle få OL i 2026, blir det «historiens mest spredte OL».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer