Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveriges semifinaledrøm lever etter tomålsseier mot Russland

Holdt på å rote det til.

STOPPET MÅLTØRKE: Venstreving Fredrik Petersen. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB Scanpix
STOPPET MÅLTØRKE: Venstreving Fredrik Petersen. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De svenske håndballherrene holdt på å rote bort et stort forsprang, men holdt unna i 29-27-seieren over Russland i håndball-EM søndag.

Svenskene kan dermed fortsatt drømme om å komme til semifinalen. Men de blågule må levere et mer stabilt spill om de skal klare å gå videre fra en tøff gruppe i hovedrunden.

Til pause ledet Sverige 20-13 etter en gnistrende første omgang, men det høye tempoet kostet krefter. I de siste 30 minuttene jobbet Russland seg tilbake i kampen og ledet 26-25 da det gjensto sju minutter. Snuoperasjonen ble mulig etter en svensk måltørke på hele 13 minutter.

Fredrik Petersen stoppet scoringspausen ved å utligne for Sverige. Han scoret også til 29-27 med et straffekast 21 sekunder før slutt.

Sverige står med fire poeng i hovedrunden og holder dermed presset på favorittene Frankrike og Kroatia i kampen om en semifinalebillett.

(NTB)

Hele Norges coronakart