Sveriges sjef nådeløs mot Canada-touren: - De er nødt til å se på dette en gang til

Liker ikke belastningen.

(Dagbladet): Sensesongens Ski Tour Canada fikk sine til nå merkeligste utslag i går kveld, da herrenes sprintfinale langt på vei ble en parodi - i hvert fall for dem som ønsket seg en knallavslutning på sprintåret.

Petter Northug ga fullstendig blaffen fra start, mens Martin Johnsrud Sundby unngikk pallen med vilje - og begge deler ble møtt med forståelse fra de andre løperne og miljøet.

Det har nemlig vist seg tøft med en ny tour på slutten av sesongen, i høyden og med mye og lang reising. For svenskene har det vært spesielt ille, og på damesiden har fire svensker måttet gi seg i løpet av de siste dagene, alle med sykdom.

Nå mener landslagssjef Rikard Grip at man er nødt til å endre på Ski Tour Canada dersom det skal være verdt det for løperne.

- Det blir enorme belastninger for de aktive. Jeg mener man definitivt er nødt til å se på dette igjen. Det er kjempefint at vi er her og konkurrerer, men spørsmålet er hva formatet skal være, sier Grip til Expressen.

Enkeltstående renn Martin Johnsrud Sundby har tidligere at han ønsker seg en kortere tour med mindre reising, for eksempel bare i ett kanadisk område, noe Grip er enig i.

- Det er definitivt andre nasjoner som sliter med samme problem som oss, så mye vet jeg. En annen variant kunne være enkeltstående verdenscuprenn. Da hadde for eksempel Linn Sömskar kunnet stå over de to første løpene her, og så kjørt resten, sier landslagssjefen, om en av sine sykmeldte.

Mindre reising Også Charlotte Kalla, som snublet i en oppoverbakke på sprinten i går, merker kjøret i Canada.

- Ja, det har vært slitsomt, det kjenner jeg jo. Jeg skulle gjerne ønske det var litt mindre reising, sier svensken til Expressen.

Samtidig har ikke Rikard Grip noen god forklaring på hvorfor svenskene er blitt rammet spesielt hardt av belastningen denne gangen.

- Det er alltid vanskelig å vite hvilke forutsetninger andre nasjoner har, og hvordan de håndterer sånne ting. Men som sagt, det er definitivt andre nasjoner som sliter med dette, sier han.