Sveriges sjette Davis Cup-triumf

Göteborg (NTB-DPA): Sverige trengte bare tre kamper for å avgjøre årets Davis Cup-finale i tennis på hjemmebane. USA kom til Sverige som storfavoritt, men reiser hjem som slakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For tredje gang i Davis Cup-sammenheng måtte USA se seg slått av Sverige i Göteborg. Totalt leder USA 7-3 i innbyrdes oppgjør, men alle tre svenske seire kom i Gøteborg. Sverige vant finalen i 1984, og semifinalen i 1994 på vei mot enda en finaleseier. «Söta bror» vant turneringen også i 1975, -85 og -87.

Tidlig feiring

USA har vunnet hele 31 ganger, men gamle meritter hjalp ikke denne gangen heller. Jonas Björkman og Nicklas Kulti vant doublekampen 6-4, 6-4, 6-4 og sørget for at feiringen kunne starte allerede lørdag.

- Det føles fantastisk. Kampen var tøff, men jeg følte hele tiden at vi hadde et lite psykologisk overtak. Det var nok ikke mange som trodde på oss foran finalen. Derfor var det ekstra stas å vinne, sa en lykkelig Björkman.

- Svenskene var bedre enn oss denne helgen, men vi hadde uflaks som fikk Sampras skadet, sa USAs Davis Cup-kaptein Tom Gullikson etter nederlaget.

Dårlig start

Amerikanerne ante trolig uråd allerede etter fredagens første singlekamp. Jonas Björkman åpnet med seier mot Michael Chang, som underveis viste klare tegn på bristende selvtillit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer