Sveriges skiskyttertrener kan bli utestengt fra OL

Den russiske OL-utestengelsen kan ramme Sveriges landslagssjef i skiskyting. Wolfgang Pichler trente Russlands skiskytterlandslag mellom 2011 og 2014.

I FARESONEN: Det er usikkert om IOCs utestengelse av Russland også kan få konsekvenser for Sveriges landslagssjef Wolfgang Pichler. Tyskeren var trener for det russiske skiskytterlandslaget under Sotsji-OL. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I FARESONEN: Det er usikkert om IOCs utestengelse av Russland også kan få konsekvenser for Sveriges landslagssjef Wolfgang Pichler. Tyskeren var trener for det russiske skiskytterlandslaget under Sotsji-OL. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Pichler hadde ansvaret for flere løpere som den siste tiden er blitt utestengt fra framtidige OL på livstid. Det gjelder Olga Zaitseva, Jana Romanova og Olga Vilukhina.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) utestengte tirsdag Russland som nasjon fra neste års vinter-OL i Sør-Korea. Da ble det også klart at ingen trenere eller leger som har hatt ansvar for utøvere som har brutt antidopingreglementet, kan ta del i OL.

Om kravet rammer Pichler er uklart. Den tyske trenerveteranen har vært svensk landslagssjef i skiskyting siden 2015.

- Akkurat nå har vi ingen svar på hvordan dette skal gjennomføres, sier en talsperson for IOC til Aftonbladet.

Pichler benektet at han har vært involvert i doping.

- Jeg gjorde mitt beste, og jeg er 100 prosent ren. Det står jeg for. Blir jeg utestengt, kommer jeg til å ta det til CAS (Idrettens voldgiftsrett) og kjempe for mitt navn og rykte. Det kan jeg love, sier 62-åringen.

Pichler har tidligere vært trener for Magdalena Forsberg. Hun var en av Sveriges beste skiskyttere gjennom historien.

(NTB)