UTSLÅTT: Stina Nilsson mister den gule trøya etter dagens skuffelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTSLÅTT: Stina Nilsson mister den gule trøya etter dagens skuffelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Minitouren på Lillehammer

Sveriges store håp røk ut på dramatisk vis. Arg etter kollisjon med Falla: - Hvilket mareritt

Verdenscupleder Stina Nilsson mister både ledertrøya og viktige sekunder i sammendraget i minitouren på Lillehammer etter stavuhellet i kvartfinalen.

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Verdenscupleder Stina Nilsson så sterk ut og var på vei mot semifinale i sprinten på Lillehammer på komfortabelt vis.

Alt gikk etter planen. Men så skjedde det som ikke skulle skje. Den svenske verdenscuplederen kjørte inn i Maiken Caspersen Falla og brakk staven på oppløpet i sitt kvartfinaleheat. Dermed måtte hun ut i diagonalgang på oppløpet. Semifinalen glapp.

- Det er dramatisk med tanke på minitouren sammenlagt, sa NRK-kommentator Jann Post i visshet om at Nilsson er en av sammenlagtfavorittene.

- Hvilket mareritt, skriver Expressen om exiten til Sveriges desidert største sammenlagt håp på kvinnesiden i Charlotte Kallas fravær.

- Jeg er arg

Da Stina Nilsson møtte Dagbladet og resten av pressen etter uhellet, var hun naturlig nok irritert.

- Jeg er arg og skal bruke dette som motivasjon videre i minitouren, sier Nilsson.

- Det kjentes veldig bra, men så skjer dette. Det er kjedelig. Vi kjørte i hverandre, men jeg tror ikke hun ødela med vilje.

Sundby ute

Også Martin Johnsrud Sundby, en av sammenlagtkandidatene på herresiden, røk ut i kvartfinalen etter å ha blitt spurtslått av blant annet Petter Northug og Iivo Niskanen.

- Formen er ikke spesielt bra. Jeg prøvde å rykke i den siste bakken, men er ikke i nærheten av å være god nok til å få den luka jeg ville ha. Da blir det på hodet og ræva ut, sier Sundby til NRK.

Marit Bjørgen og Petter Northug røk begge ut i semifinalen.

- Jeg skal være fornøyd med å komme meg til semifinalen. Jeg er litt seig i starten, og det er små marginer, sier Bjørgen til statskanalen.