Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Minitouren på Lillehammer

Sveriges store håp røk ut på dramatisk vis. Arg etter kollisjon med Falla: - Hvilket mareritt

Verdenscupleder Stina Nilsson mister både ledertrøya og viktige sekunder i sammendraget i minitouren på Lillehammer etter stavuhellet i kvartfinalen.

UTSLÅTT: Stina Nilsson mister den gule trøya etter dagens skuffelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTSLÅTT: Stina Nilsson mister den gule trøya etter dagens skuffelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Verdenscupleder Stina Nilsson så sterk ut og var på vei mot semifinale i sprinten på Lillehammer på komfortabelt vis.

Alt gikk etter planen. Men så skjedde det som ikke skulle skje. Den svenske verdenscuplederen kjørte inn i Maiken Caspersen Falla og brakk staven på oppløpet i sitt kvartfinaleheat. Dermed måtte hun ut i diagonalgang på oppløpet. Semifinalen glapp.

- Det er dramatisk med tanke på minitouren sammenlagt, sa NRK-kommentator Jann Post i visshet om at Nilsson er en av sammenlagtfavorittene.

- Hvilket mareritt, skriver Expressen om exiten til Sveriges desidert største sammenlagt håp på kvinnesiden i Charlotte Kallas fravær.

- Jeg er arg

Da Stina Nilsson møtte Dagbladet og resten av pressen etter uhellet, var hun naturlig nok irritert.

- Jeg er arg og skal bruke dette som motivasjon videre i minitouren, sier Nilsson.

- Det kjentes veldig bra, men så skjer dette. Det er kjedelig. Vi kjørte i hverandre, men jeg tror ikke hun ødela med vilje.

Sundby ute

Også Martin Johnsrud Sundby, en av sammenlagtkandidatene på herresiden, røk ut i kvartfinalen etter å ha blitt spurtslått av blant annet Petter Northug og Iivo Niskanen.

- Formen er ikke spesielt bra. Jeg prøvde å rykke i den siste bakken, men er ikke i nærheten av å være god nok til å få den luka jeg ville ha. Da blir det på hodet og ræva ut, sier Sundby til NRK.

Marit Bjørgen og Petter Northug røk begge ut i semifinalen.

- Jeg skal være fornøyd med å komme meg til semifinalen. Jeg er litt seig i starten, og det er små marginer, sier Bjørgen til statskanalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!