TATT FOR Å VÆRE ZLATAN: Svenske Dagens Nyheter så ikke forskjell på Erik Johansson og Zlatan Ibrahimovic. Foto: Scanpix
TATT FOR Å VÆRE ZLATAN: Svenske Dagens Nyheter så ikke forskjell på Erik Johansson og Zlatan Ibrahimovic. Foto: ScanpixVis mer

Sveriges største papiravis med gigantisk Zlatan-tabbe: - Pinlig

DN blingset.

(Dagbladet): Det svenske landslaget har vært en av EMs største skuffelser så langt. Etter 180 minutter står Zlatan Ibrahimovic og lagkameratene hans med null skudd på mål og bare ett poeng.

Det er ille. Ille er også forsiden til en av Sveriges største aviser i dag. Dagens Nyheter har trykket beskjeden «Zlatan måste komma in i matchen» med stor skrift. Problemet er at bildet som følger med er av forsvarspilleren Erik Johansson.

- Pinlig av Sveriges største avis, skriver sportssjef for den svenske hockeyklubben Almtuna IS på Twitter.

Mange reaksjoner

Dagens Nyheter har rettet feilen i e-avisen og også sett seg nødt til å trykke et nytt opplag av papirutgaven, men den første versjonen har allerede fått stor oppmerksomhet. Om beskjeden, og tabben, når fram til mannen den var myntet på, gjenstår å se.

I mellomtiden lar ikke reaksjonene vente på seg i Sverige.

- DN kjører et bilde av Erik Johansson og tror det er Zlatan ... Og svenske journalister lurer hvorfor landslaget er litt skeptiske til media, skriver supporteren Björn Klafver på Twitter.

Siste sjanse

Sverige møter Belgia til skjebnekamp neste onsdag. Taper laget den, er EM over for «söta brors» del. Derfor håper nasjonen at Manchester United-aktuelle Ibrahimovic skal få utløp for sine enorme kvaliteter.

Så langt har verken den svenske superstjerna eller noen av de andre spillerne sett spesielt farlige ut for motstanderne. I 1-1-kampen mot Irland måtte det et selvmål til fra Ciaran Clark for at det skulle bli poeng.

Tidligere fotballnomade Stan Collymore var en av flere som ytret seg kritisk til Sverige i går.

- Desperate, var beskrivelsen den forhenværende Liverpool-spilleren brukte under oppgjøret mot Italia.

VISER HVORDAN DET GJØRES: EM er ikke bare bråk. Supportere fra ulike land samles også i Frankrikes gater for å feste sammen, og ta avstand fra volden som preget starten av mesterskapet. Video: Reuters / Storyful Vis mer