Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveriges Tour de Ski-nedtur vil ingen ende ta: - Nå driter vi i totalen

Petter Northug med nytt svenskestikk.

GIKK SAMMEN: Petter Northug og Emil Jönsson hadde planer om å knekke Martin Johnsrud Sundby på dagens tremil. Det gikk ikke.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GIKK SAMMEN: Petter Northug og Emil Jönsson hadde planer om å knekke Martin Johnsrud Sundby på dagens tremil. Det gikk ikke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

LENZERHEIDE (Dagbladet): Nedturen for de svenskene herrene vil ingen ende ta. Du må helt ned på 22. plass på resultatlista for å finne en løper fra nabolandet etter lørdagens tremil, hvor Simon Andersson havnet - godt over to minutter bak den suverene vinneren Martin Johnsrud Sundby.

I sammendraget er Andersson på en 21. plass, nesten fire og et halvt minutt bak Sundby etter to etapper. Han er likevel den beste fra «Söta bror».

Etter tremila kom Petter Northug med et nytt svenskestikk:

- Jeg gikk sammen med Emil Jönsson og så alle de andre svenskene i starten. Det er jo bare å holde følge, det er ikke vanskeligere enn det. Det er bare å legge seg i feltet. Da blir det spennende for de svenske tilskuerne. Det burde de gjøre, for den svenske skisportens skyld. De burde henge med i teten - det går ikke så fort, sier Petter Northug på sedvanlig vis etter konkurransen, ifølge Expressen.

- Vanskelig å beskrive Svenske Aftonbladet ba Northug beskrive den svenske troppen i Tour de Ski. Til svar fikk de et flir, og dette svaret:

- Det er vanskelig å beskrive det med ord.

- Forsøk?

- Nei, det går ikke.

Northug hadde nok glimt i øyet da han uttalte seg slik, for svenskene har hatt en sesong hvor ingenting har gått veien. De største stjernene Johan Olsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson er alle ute av Touren etter å ha slitt med sykdom.

- Jeg skulle gjerne hatt Marcus Hellner og Calle Halfvarsson her og fightet mot de, sier Northug.

Flere har gitt seg Det ble en marerittstart for de svenske herrene allerede på gårsdagens sprint da Teodor Peterson ikke tok seg videre fra prologen, og dro rett hjem til Sverige.

Det ble ikke bedre da talentet Martin Johansson brøt tremila i dag. Også han reiser hjem, og kaller det «forbanna jævla surt». Det er sykdom som også setter ham ut av spill, skriver Expressen. Også den svenske løperen Anders Svanebo brøt Tour de Ski tidligere i dag.

Petter Northug sa på pressekonferansen etter løpet at han ikke ante hvem Johansson var, og spurte om det var noe han burde vite.

Har gitt opp Emil Jönsson forteller etter tremila at han og Petter Northug snakket om å knekke Sundby ved å kjøre sikksakk foran han. Duoen forsøkte i 800 meter, før de ga opp fordi det var så tungt. I stedet var Sundby knusende overlegen, og vant med over et halvt minutt.

Nå tror Jönsson at Sundby allerede har vunnet Tour de Ski, med seks etapper igjen.

REISER HJEM: Martin Johahnsson måtte bryte Tour de Ski.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REISER HJEM: Martin Johahnsson måtte bryte Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Nå driter vi i totalen, vi kjører individuelle løp, det er det som er gøy. Sundby har allerede avgjort. Så en hilsen til alle der hjemme: Nå driter vi i totalen, vi gir det til Sundby og så kjører vi individuelle konkurranser her, sier Jönsson til Aftonbladet.

Svenske resultater på lørdagens etappe:

22) Simon Andersson +2.21,7, 39) Emil Jönsson +4.08,3, 46) Jens Burman +5.04,5, 48) Oskar Svensson +5.12,1, 81) Carl Quicklund +10.32,2.

TUNG SESONGSTART: Sveriges landslagstrener i langrenn, Rikard Grip, har hatt lystigere dager.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TUNG SESONGSTART: Sveriges landslagstrener i langrenn, Rikard Grip, har hatt lystigere dager. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media