Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveriges «Tre Kronor» knuste USA, klar for VM-finale

Sveriges ishockeystjerner hadde ingen problemer med å ta seg videre til sin andre strake VM-finale. USA ble slått hele 6-0 i semifinalen i Danmark lørdag.

«Tre Kronor» jakter sitt andre VM-gull på rad og er i rute etter brakseieren i semifinalen mot USA. Tre mål på drøyt tre minutter i midtperioden avgjorde kampen. Canada eller Sveits venter i søndagens finale.

Sverige tok sin niende strake seier i VM og kan vinne mesterskapet for 11. gang søndag. I fjor nådde vårt naboland tosifret antall titler etter et straffedrama mot Canada.

Finaleplassen i Danmark ble sikret etter et målras i midtperioden med tre mål i løpet av tre minutter og sju sekunder.

Det sørget for at Sverige gikk fra 1-0 til 4-0 i semifinalen i et utsolgt Royal arena (12.490 tilskuere) hvor det lyste gult av et tusentalls svenske supportere.

Svenskene stoppet USAs poengmaskin Patrick Kane, og satte selv til slutt seks pucker bak USAs keeper.

Viktor Arvidsson sendte Sverige i ledelsen i første periode, før Magnus Pääjärvi startet målfesten i midtperioden. Patric Hörnqvist fulgte opp like etter, før Mattias Janmark i prinsippet avgjorde kampen for «Tre Kronor».

Arvidsson noterte seg for sitt andre mål for kvelden i siste periode, før Adrian Kempe fastsatte sluttresultatet til 6-0.

Med semifinaleseieren har Sverige vunnet 16 kamper på rad i VM siden forrige tap, som kom mot nettopp USA, i tredje gruppespillskamp i fjorårets turnering.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media