Fotball-VM i Russland

Sveriges trener planla kupp som ville gitt overskrifter verden over

- Folk som kjenner meg hadde elsket det.

HOLDT MASKA: Janne Andersson hadde planer om å gjøre det helt store da VM-playoffen skulle trekkes i oktober, men landslagstreneren mistet motet. Foto: NTB Scanpix
HOLDT MASKA: Janne Andersson hadde planer om å gjøre det helt store da VM-playoffen skulle trekkes i oktober, men landslagstreneren mistet motet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sverige er klar for fotball-VM i Russland til sommeren. Det skjedde etter playoffdrama mot Italia, der laget vant 1-0 over to kamper.

Trekningen til playoffen fant sted i Zürich 17. oktober. I forbindelse med denne planla Sveriges trener, Janne Andersson (55), et aldri så lite kupp.

- Det hadde trolig blitt støy, sier han til magasinet Offside, ifølge Aftonbladet.

- Du har sett prosedyrene på TV mange ganger og det er alltid så stivt. Det er de samme steinansiktene som ikke fortrekker en mine. Jeg tenkte at uansett hvilket lag vi fikk, skulle jeg knytte nevene og si: «Yes!»

JUBEL: Jakob Johansson ble Sveriges store helt da han scoret det eneste målet over to kamper i playoffen mot Italia. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Jakob Johansson ble Sveriges store helt da han scoret det eneste målet over to kamper i playoffen mot Italia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En slik reaksjon ville vært brudd på all kutyme. Men Andersson mistet motet:

- Altså, de andre hadde kanskje ikke fått med seg humoren i det og blitt provosert. Det hadde trolig blitt støy med misforståelser hit og dit. Derfor droppet jeg det. På et vis var det synd. Folk som kjenner meg hadde elsket det, forteller landslagssjefen.

Det Andersson derimot uttalte etter trekningen var dette:

- Det blir to tøffe kamper, men det hadde det blitt uansett motstander. Jeg er fornøyd. Nå vet vi hvem vi møter, og vi kan starte jobben.

Muligens får han sjansen til å være mindre formel allerede fredag. Da trekkes VM-gruppene i Moskva.

Mesterskapet innleder med åtte grupper, der fire lag er i hver gruppe. Her er de fire seedingsnivåene:

Nivå 1: Russland, Tyskland, Brasil, Portugal, Argentina, Belgia, Polen, Frankrike.

Nivå 2: Spania, Sveits, England, Colombia, Mexico, Uruguay, Kroatia, Peru.

Nivå 3: Island, Costa Rica, Sverige, Tunisia, Egypt, Senegal, Iran, Danmark.

Nivå 4: Nigeria, Japan, Marokko, Panama, Sør-Korea, Saudi-Arabia, Australia, Serbia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer