Sveriges trener tror Dæhlie vinner

Etter maktdemonstrasjonen i verdenscup- åpningen i Finland har svenskenes nye langrennsfunn Per Elofsson gitt Bjørn Dælie noe å tenke på. - Men Dæhlie er tilbake i toppen allerede i Italia om halvannen uke, sier svensketrener Magnar Dalen.

Han tror ikke Per Elofsson vinner verdenscupen denne sesongen, selv om unggutten gikk fryktelig fort på ski i helga.

- Det var en sterk prestasjon av Per i Finland, men i verdenscupen sammenlagt har han ingen mulighet. Gutten er tross alt bare 21 år. Han er for ustabil og prestasjonene kommer til å svinge utover i sesongen, sier Dalen til Dagbladet.

Sikker på Bjørn

Neste møte mellom Bjørn Dæhlie og Per Elofsson skjer under jaktstarten i italienske Dobbiago om halvannen uke. Og der er Dalen sikker på at den norske skikongen overtar styringa.

- Bjørn kommer tilbake på jaktstarten. Det vil overrasker meg om han ikke vinner den. Ingen må avskrive Bjørn, de som kjenner ham vet hva han står for, sier Dalen.

Magnar Dalen har vært norsk smøre-ekspert og kjenner Bjørn Dæhlie bedre enn de fleste. Han ser mye av det samme i den norske skikongen og den svenske kronprinsen.

Systematikere

- I år ligger Per på ca. 650 treningstimer. Det er en økning på 50 timer fra i fjor, noe som ikke er unormalt i sitt andre år på seniornivå. Dette er ikke så veldig ulikt det Bjørn lå på for ti år siden, bortsett fra at Bjørn vant sitt første internasjonale renn da han var 23 år.

- Både Bjørn og Per har en fantastisk innstilling til idretten. Begge er perfeksjonister i hva de gjør, alt fra systematisk treningsplanlegging til teknikktrening.

- Dessuten er de begge glad i mat og liker jakt og fiske, sier Dalen.