Sveriges VM-helt sto over renn fordi hunden døde. Nå snakker han ut om hetsen

- Vi måtte tåle enormt mye dritt.

VM 2013: I Val di Fiemme kapret Johan Olsson et femmilsgull Sverige fortsatt snakker om. Men da han sto over et verdenscuprenn på grunn av en døende hund i 2005, var ikke omtalen like fin.   Foto: Bjørn Langsem
VM 2013: I Val di Fiemme kapret Johan Olsson et femmilsgull Sverige fortsatt snakker om. Men da han sto over et verdenscuprenn på grunn av en døende hund i 2005, var ikke omtalen like fin. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han regnes som en av de aller største svenske skiheltene i tida etter Gunde Svan: Hjemmehåpet Johan Olsson (34) har totalt ti medaljer fra VM og OL, hvorav to stafettgull i vinterleker pluss det vanvittig sterke femmilsgullet fra Val di Fiemme.

Den første av medaljene tok han i Torino i 2006, da Olsson var en del av det bronsevinnende svenske stafettlaget. Men tidligere den vinteren hadde Olsson fått en alvorlig knekk. Ti år seinere snakker han nå om hetsen han følte han ble utsatt for da han droppet å delta i verdenscuprennene i Kuusamo. Årsaken til fraværet, som ble godkjent av Sveriges daværende landslagssjef Inge Bråten, var at familiens hund Bonzo skulle avlives.

- Det var en selvfølge for meg å bli hjemme da Bonzo ble syk. Familien er viktigere i denne situasjonen, sa Olsson til Expressen i november 2005.

- Man er på bunnen for øyeblikket. Jeg sover ikke godt. Jeg spiser ikke godt, sa Olsson.

Voldsomt oppstyr Også Olssons daværende samboer Anna Dahlberg - som nå er hans kone ved navn Anna Olsson - var en del av langrennslandslaget. Men ikke i Kuusamo i sesongstarten 2005/2006. Hun ble også hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.