Sveriges VM-lag invitert på bordell

Takker nei i samråd med regjeringen.

(Dagbladet.no): Svenskene har fått et VM-tilbud de bare måtte si nei til.

Organisasjonen Dona Carmen, som jobber for prostituertes rettigheter i VM-byen Frankfurt, har invitert fotballpresident Lars-Åke Lagrell, landslagstrener Lars Lagerbäck og hele den svenske VM-troppen på studietur til et bordell.

Lagrell har i samråd med den svenske regjeringen kommet fram til at denne visitten ikke er en oppgave for fotballaget.

- Naturligvis kommer jeg ikke til å besøke noe bordell. Dette er ikke et fotballspørsmål. Vi er enige med ledere innen regjeringen om at dette ikke er et idrettsspørsmål, sier han til Aftonbladet.

Lagrell er usikker på om tilbudet er seriøst ment.

- Jeg har forstått at de også har sendt innbydelsen til avisredaksjoner. Det tyder mer på at de vil ha oppmerksomhet om organisasjonen sin, sier Lagrell.

Dona Carmen-talskvinne Juanita Henning understreker imidlertid at invitasjonen er høyst seriøs.

- Vi har hatt guidede turer i tre år for mange ulike organisasjoner, blant annet har kirken vært her. Formålet er å få bukt med alle fordommer hos dem som besøker oss, sier hun.

NEJ, TACK: - Jeg har sagt at våre spillere og ledere ikke skal på bordell. Men at jeg skulle ha hatt en samtale med Henke eller Zlatan om saken er feil. Det ville vært uforskammet mot spilleren, sier president Lars-Åke Anrell i det svenske fotballforbundet. Foto: AP/Scanpix
NEJ, TACK: - Jeg har sagt at våre spillere og ledere ikke skal på bordell. Men at jeg skulle ha hatt en samtale med Henke eller Zlatan om saken er feil. Det ville vært uforskammet mot spilleren, sier president Lars-Åke Anrell i det svenske fotballforbundet. Foto: AP/Scanpix Vis mer