Sverre (22) vil bli skøytesportens redning

Går for pallen når verdenscupen åpner om knappe to uker.

VIL TA STEGET OPPOVER: Sverre Lunde Pedersen satser på pallen allerede fra starten av i verdenscupen. Foto: Endre Vellene
VIL TA STEGET OPPOVER: Sverre Lunde Pedersen satser på pallen allerede fra starten av i verdenscupen. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sverre Lunde Pedersen er gått fra å være læregutt til å bli nestor i det norske skøytelaget på en-to-tre, og unggutten har høye mål i verdenscupåpningen.

- Målet er å kjempe i toppen både på 1500 og 5000 meter i verdenscupløpene både i Obihiro og Seoul. Jeg satser på pallplasser begge steder, sier unggutten til NTB.

Han er selvsagt tatt ut til verdenscupåpningen i japanske Obihiro fra 14. til 16. november og i Seoul fra 21. til 23. november. Deretter blir det en frihelg, før verdenscupen fortsetter med kvalifisering og løp i Europa.

Han skal gå den asiatiske verdenscupåpningen sammen med Ida Njåtun, Espen Aarnes Hvammen og Håvard Lorentzen. Tønsbergs Fredrik van der Horst var også tatt ut, men han har senere trukket seg på grunn av sykdom.

- Kanskje kan det bli tøft å nå målsettingen min den første helgen, men vi skal gå fire helger på rad med en frihelg midt imellom, så jeg satser på at formen kommer til å bli bedre og bedre, sier Pedersen.

Kaptein Det har lenge vært kjent at det er han som er blitt valgt til kaptein på det norske skøytelandslaget. Den rollen overtar han etter Håvard Bøkko, som ikke fikk det til i OL i Sotsji, og som ikke kommer til å stille i verdenscupløpene før jul på grunn av skade.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer